10 januari semporna – sipadan water village resort

’s Morgens de tassen ingepakt en ontbeten in het hotel, want we gaan vandaag naar sipadan water village resort onze laatste stop. om 9 uur moesten we ons melden bij een kantoortje aan de zee. We waren er ruim op tijd en na wat invullen van formulieren en wat wachten gingen we weg. Met een stuk of 9 mensen in een bootje naar het resort. Het resort is eigenlijk voornamelijk opgezet voor mensen die duiken, maar we denken ons ook goed te kunnen vermaken. Daar aan gekomen worden we ook begeleid door een divemaster. We kregen de regels uitgelegd die gelden op de resort, maar voornamelijk in het water. Voor ons zijn er niet echt veel regels. ’s ochtends gaat bijna iedere een duik maken. Leonie is lekker gaan snorkelen en Peter is aan het kijken hoe Leonie aan het snorkel is. Tijdens het snorkelen kom ik veel verschillende vissen tegen. Met Bart zijn onderwater camera kan ik ook veel foto’s maken en als vast oefenen voor morgen als we naar sipadan gaan, hier hopen we zeeschildpadden tegen te komen.

Na en tijdje is de batterij op en gaan in met Peter een nieuwe batterij halen, maar eerst gaan we eten. Na de lunch gaat Leonie weer snorkelen en Peter zit lekker te kijken. Peter gaat na een tijdje naar het huisje terug om lekker daar op de veranda te zitten. Op onze veranda kijk je naar de open zee. Leonie dacht dan zwem ik naar de andere kant van het huisje om Peter te verrassen. Na een tijdje kreeg Leonie elke keer kleine prikjes, deze bleken na goed gekeken te hebben afkomstig van kleine kwalletjes. Leonie was langzaam op weg naar het huisje om Peter te verrassen toen ze in een oog in oog lag met een lion vis. Deze vis is erg mooi maar wel giftig. Na wat foto’s genomen te hebben was de batterij op van de camera en er kwamen steeds meer kwalletjes, dus dan maar uit het water.

Tijdens het avond eten en daarna hebben we nog wat zitten praten met een pas getrouwd stel uit Australië. Dit stel zat ook bij ons op de boot naar het resort toe. Met deze en bijna alle andere mensen die vanmorgen met ons naar het resort zijn gekomen gaan we morgen middag naar sipidan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *