7 januari Danum Valley

Om 5:30 gaat de wekker, peter wil zeker weten dat we op tijd zijn voor onze rit naar lahad datu. Om 6 uur bleek het restuarant al klaar te zijn voor het ontbijt. We konden ondanks dat het restaurant eigenlijk pas om 6:30 gaan eten. We hebben snel ontbeten en daarna hebben we de tassen opgehaald bij van onze kamer. Om 6:30 stonden we beneden en na een paar minuten kwam het buse dat ons naar lahad datu moest brengen. De chauffeur wachten in netjes toch dat we onzxe spullen in de bus gelegd hadden om daarna te zeggen dat hij nog naar de wc moest in het hotel kon dat niet eerder. Hierna zijn we vertrokken om 1,5 uur te rijden door plam plantages. Als je dan om je heen kijkt zie je dat er erg veel jungle is gekapt. Onderweg moesten we nog twee keer stoppen omdat de chauffeur moe werd. Olaf had ons gezegd dat we om 8:30 moesten melden, maar ondertussen was het al 8:30 en we waren er nog niet. Peter werd wat onrustig tot de chauffeur zei dat we tot 9 uur de tijd hadden. Ondanks dat nog 10 km moesten voordat we er waren, waren we er nog niet gerust op dat we op tijd zouden komen. De chauffeur begon ook steeds onrustiger te rijden, maar uit eindelijk waren we er om 9:15. Daar aangekomen was er nog een koppel dat er nog niet was en konden we rustig alle papieren in vullen.

Om 9:30 zijn we met een 4 weeldrive en een busje naar de chatels gereden. Normaal doe je hier 2 uur over, maar we hadden pech en later beleek geluk. Er was dopor de vele regenval een vrachtwagen met boomstammen geschart en versprede nu de weg voor iedereen. Bij het ongeluk aangekomen zijn we eerst alle wachtende vrachtwagens voorbij gereden en daarna net voor ongeluk de auto geparkeerd. Na 5 minuten kwamen de hulptroepen al om de boomstammen en de vrachtwagen van de weg af te halen. Alle toeristen maar ook de chauffeurs stonden te kijken hoe ze dit deden. Na een twee uur op onthoudt was de weg vrij en konden wij naar de chatels. Onderweg werd er in een keer gestopt door de 4weel drive, wat bleek er was een oilfant met kleinetje aan het eten langs de weg. Na wat foto’s en video’s gemaakt te hebben zijn we naar de chatel gereden. Hier kwamen we uit eindelijk om een uur of 2. Hier hebben eerst gegeten en daarna naar de kamer om de spullen weg te zetten.

Om 4 uur hebben onze eerste wandeling gedaan de nature walk niet ver van de chatels.  Tijdens de wandeling begon het zachtjes te regen. We hebben niet veel dieren gezien, maar wel veel uitleg gekregen over de planten en bomen die er stonden. Hierna gingen we eten en ’s avonds hebben we nog een night drive gedaan. Tijdens de night drive hebben we het sabah hert gezien, een buidel dier en wat vliegende eekhoorn. Nadat we hebben afgsproken om morgen ochtend vroeg naar de canopy walk te gaan zijn we lekker na bed gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *