5 januari sandakan

Vanmorgen hadden we 8 uur ontbijt en om 9 uur zouden we vertrekken naar de andere logde. We waren maar met zijn tweeen die naar de andere lodge gingen om daar te blijven slapen. De rest ging weer terug. Onderweg naar de logde hebben drie orang utangs gezien. Verder hebben ook nog een paar krokodillen gezien en groepen neusapen. Bij de logde waren we al vroeg, maar we gingen pas om 13:00 lunchen en dan pas om 15:30 een boom planten. We hebben die morgen dus niet veel gedaan behalve de was. Na de lunch bleek dat er nog zeven mensen extra in de logde blijven slapen. Deze zouden eigenlijk naar turtle eiland gaan, maar zijn na een uur omgekeerd omdat de zee te ruw was.

We zijn om 15:30 een boom gaan planten. Deze planten moeten leeg staande stukken opvullen en de riviermensen ook nog wat geld opleveren. De planten die je plant zijn namelijk koffieplanten. De riviermensen kunnen de koffiebonnen plukken en nog wat geld verdienen en er kunnnen geen plamolie plantage worden gebouwd. In de koffieplanten kunnen de dieren zich wel verplaatsen en in zitten.

Na de bomen gepland te hebben, zijn we de zeven andere op gaan halen voor een rivier cruise. Tijdens de rivier cruise hebben ook weer twee orang utangs gezien waarvan een een oudere mannetje was. Dit was best bijzonder, want deze zie je niet zo vaak. Naast wat we ook gisteren hadden gezien namelijk: verschillende hornbil vogels gezien, hagedissen, groepen neusapen, longtail makaka apen hebben we nu ook apen gezien en een kingvisser. Net voor het donker waren we weer terug. Om 7 uur gingen we weer, dit maal om de vuurvliegjes te zien. Het was echt donker op het water, we hadden dus ook een grote zaklamp mee om te zien of er geen rare dingen voor de boot lagen. Al snel waren we bij de vuurvliegjes. Foto’s maken ging niet echt en video al helemaal niet. Het was wel erg mooi op te zien. Het is eigenlijk een soort van kerstboom. Een grote boom vol met knipperlichtjes. Op de terug weg hebben nog een kingfisher gezien. Na terug komst kregen we diner. Na het diner hebben we nog wat zitten praten maar niet te lang want we moeten morgen om 6:30 klaar staan voor de laatste cruise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *