Kota Kinabalu – 3 januari

Nadat we hebben uitgeslapen tot een uur of  9, zijn wij opgestaan en hebben op het balkon van Olaf ons ontbijt gekregen. Hierna hadden we nog ruim 1,5 uur de tijd voor we werden opgehaald en hebben nog wat gespeeld met de kinderen van Olaf. We werden wat aan de late kant opgehaald, maar we waren nog ruim op tijd voor onze vlucht naar Sandakan. Deze vlucht duurt maar 45 minuten en later bleek dat we er nog wat korter over hebben gedaan. Na geland te zijn werden we opgehaald door onze gids voor de komende dagen.

We werden eerst naar ons hotel gebracht. Dit hotel was voor Leonie wel erg luxe. Na te zijn ingecheckt waren we nog op tijd om de tweede voeding van de orang-oetangs te zien. Hier zijn we dan ook heengegaan. Er werd ons verteld dat het 10 minuten lopen was, maar in werkelijkheid was het misschien nog geen 5 minuten. Het hotel grenst namelijk aan het opvanghuis. Hier worden apen die worden gevonden zonder moeder of uit gevangenschap opgeleid om weer zelfstandig in de jungle te kunnen leven.

Om 15:00 was het voerdertijd, dan kunnen de orang-oetangs bananen en andere vruchten komen halen. De apen die al wat langer in het programma zitten komen alleen als ze zelf niets kunnen vinden. Je ziet dus voornamelijk wat jongere apen. Er waren drie jonge apen en later kwam er nog moeder met kind bij. Wat je behalve orang-oetangs ook veel ziet zijn korte-staart makaken. Web_p1100675aDit zijn erg brutale apen. Deze proberen zoveel mogelijk voedsel van het platform te jatten. Dit geeft wel een leuk effect, want de orang-oetangs doen van alles om ze er vandaan te houden. Na ongeveer een drie kwartier was alles op en verdwenen ze weer, dus wij maar ook. Wij zijn maar teruggegaan naar het hotel. Hier hebben ’s avonds wat gegeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *