vrijdag 12 juli – naar Japan

Om half elf vertrekken we richting Schiphol. We hebben wat file onderweg, maar komen mooi op tijd aan. Aangezien we gisteren al via internet ingecheckt zijn hoeven we alleen de bagage af te geven. Dit moet je tegenwoordig zelf doen. Als het apparaat de tas van Janneke in eerste instantie wil accepteren komt er een chagrijnige vrouw van de KLM helpen. We hadden de tas niet goed neergezet volgens haar, maar op het scherm werd dat niet gezegd en hij stond netjes op het zwarte vlak.
Na het inchecken van de bagage gaan we met Leonie, die ons heeft weggebracht wat eten. Na de lunch nemen we afscheid van Leonie en gaan door de douane. De mannen marechaussee hadden er zin in vandaag. Nadat ze hoorden dat we naar Japan gingen kregen we met een Japanse groet onze paspoorten terug. Wat ze zeiden zijn we echter al weer vergeten.
We zijn direct op ons gemak naar de gate gelopen. Hier waren alleen erg weinig stoelen dus moesten we even zoeken voor we een plekje hadden. Hoewel we volgens de schermen vanaf 14.15 uur zouden kunnen gaan boarden, konden we 20 minuten eerder al door de controle. We moesten voor het eerst door een bodyscan. Op zich niet erg, maar na de scan werd iedereen alsnog gefouilleerd, dus het nut van de bodyscan snappen we niet echt.
Iets te laat begonnen we met taxiën. Dit duurde wel even aangezien we vanaf de Polderbaan opstegen. De purser begon haar verhaal dat ze nu wel in het Nederlands begon, maar dat de rest van de vlucht alles alleen in het Engels en Japans werd omgeroepen, want bijna geen enkele passagier sprak Nederlands. Vervolgens werd alles toch steeds in het Nederlands omgeroepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *