Golden Rock-Taungoo (27 februari)

Vanmorgen zijn we dus vroeg opgestaan om naar de golden rock te gaan. Om 6:30 liepen we naar waar de truck vandaag zou vertrekken. Ik wist dat er veel mensen in zo’n truck moesten maar had niet het idee dat het er zoveel moesten zijn. Je moet je voorstellen dat er in een kiepwagen allemaal houten planken zitten met tussenruimte van nog geen 30 cm. Je moet met zijn 6-en op zoxe2x80x99n plank zitten en dat een aantal rijen achterelkaar zodat er ongeveer 50 mannen in de kiepbak kunnen. Je zit dus aardig opgekropt. Als hij helemaal gevuld is ging deze truck dan eindelijk weg en hij deed er een half uur over naar de het begin van het looppad.

Nadat de truck was volgeladen zijn we op weg gegaan. Achter ons zaten oude dames uit Sri Lanka, deze vonden ons erg leuk. Ze bleven mij maar zachtjes knijpen en hun huid met die van mij vergelijken. Op de weg naar boven hield de dame achter mij, mij ook stevig vast zodat ze niet te veel ging bewegen. De truck ging met aardig wat bochten omhoog, dus werd je ondanks de drukte toch nog heen en weer geschut. Na ongeveer 30 minuten rijden waren we er. Nu moesten we nog een stuk lopen. We hebben er ongeveer inderdaad 45 minuten over gedaan. Onderweg zag je de golden rock al liggen, maar hij blijf altijd ver weg. De weg omhoog was ook echt omhoog. Na wat te hebben rondgekeken is Peter op het plateau geweest, ik niet want dames mogen niet. We zijn toen teruggelopen naar de truck, maar die hadden we net gemist en nu moesten we wachten tot de volgende vol was. Deze was snel vol, maar we deden er nog een half uur over om weg te gaan. Toen we eindelijk vertrokken waren we binnen 20 minuten beneden. Beneden hebben we nog even gedoucht en toen zijn we richting Taungoo gegaan. De rit erheen ging over redelijk asfalt en we waren er dan al na 5 uur. Bij het guesthouse aangekomen snel wat gegeten en daarna zijn we vroeg weer gaan slapen. Morgen om 7 uur ontbijten en dan 11 uur rijden naar het Inle meer.

0 thoughts on “Golden Rock-Taungoo (27 februari)

  1. jantien is goed geland. We hadden file bij het ophalen, maar we waren er toch nog op tijd. Peter’s moeder heeft gebeld en komt mee jullie ophalen. Bij ons gaat alles zo zijn gangetje, dus goed. groetjes Janneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *