Dali (19 juli)

Zitten nu op een mooi ressort, low budget, maar wel met zwembad. Alleen voor het zwembad hebben we geen tijd en je heb er ook geen zin in want het regent  . We zijn ’s ochtends naar de markt gegaan, dit was een markt waar ook allerlei minderheden van China komen om hun inkopen te doen. Deze was erg kleurrijk, de foto’s komen later, Jantien heeft het rode boekje van Mao gekocht en voor haar muntenverzameling twee oude munten uit China.
Na een uur was het weer genoeg en toen zijn we naar de drie pagodes gegaan waar Dali bekend om staat. Wij zijn niet naar binnen gegaan (te duur), maar anderen van de groep wel. Het zag er wel mooi uit van buiten. We zijn gaan rondkijken op de marktjes eromheen. Hierbij hadden we gelijk de kans om Rene uit te horen wat zijn smaak is, dit wilden we namelijk weten want hij is vandaag (20 juli) jarig. Wat we zouden kopen was wel duidelijk, want hij wou een Boeddha voor hem zelf kopen, maar dat mag eigenlijk niet. Tijdens de markt kregen we wel een goede indruk. Er was er ook een die hij leuk vond, maar deze miste een vinger. Na de pagodes zijn we terug naar het hotel gegaan, terwijl de rest naar het klooster op de berg ging. Wij (Jantien, Helga en Leonie) gingen stad in om te kijken naar een Boeddha, Yvonne en Rene gingen naar slingers kijken. Verder werd ons gevraagd of we mee gingen barbecueën ’s avonds.
Wij dus met zijn drieën naar de stad alwaar we eerst iets gingen eten. Wij wilden ditmaal iets westers, eenmaal besteld kwam er een oud vrouwtje met rare snoepjes naar ons toe om te vragen of we het wilden kopen. Het was wel 3 yuan (30 cent), dus dachten we “we doen het cadeau aan Rene”. Toen we eenmaal de yuans hadden gegeven wou ze ineens nog een yuan extra. Wij waren het daar niet mee eens en hebben nee gezegd. Daar was zij het niet mee eens en ging voor ons zitten janken met zakdoek. Leonie kreeg medelijden, maar de rest niet en Helga ging hetzelfde doen. Ze heeft ook nog geprobeerd de cola van Jantien mee te nemen en daarna ook nog het snoep teruggepakt. Toen kwam de vrouw van het restaurant erbij en deze dacht eerst dat wij niet betaald hadden, maar toen ze erachter kwam dat dit wel zo was moest de oude vrouw weg. Na het eten gingen we echt op zoek naar de Boeddha voor Rene. Helga zag er een in een winkel en we gingen naar binnen. We dachten dat deze aan al de verwachtingen van Rene voldeed, alleen is hij niet van marmer. We hebben deze gekocht en Leonie heeft daarna mee moeten slepen. Toen nog wat winkels gekeken, maar uiteindelijk niets gekocht.
Toen we terugkwamen van het shoppen kwamen we Robert tegen die net een kalligrafie tekening had gehad van een meisje. Toen dachten we “laten we eens lang gaan om te kijken of ze ook iets kon maken voor Rene”. Eenmaal bij de tempel dachten we eerst niet dat ze er was, maar we zagen haar wat verder weg zitten. Wij vroegen het aan haar en het was goed. We mochten uit de tekeningen van haar er een kiezen. We hadden een leuke uitgezocht en daar heeft ze “happy birthday Rene” op gezet. Terwijl wij daarop wachten kregen wij speciale thee uit de tempel van de monnik die er ook was. Eigenlijk waren we wel allemaal we een beetje jaloers dat we zelf niet zo’n tekening hadden. Naderhand hebben we dat gezegd en toen kwam ze met nog meer tekeningen waar wij uit konden kiezen en mochten hebben.
Omdat wij niets mochten betalen hebben Leonie en Helga thee van het klooster gekocht.
Toen we ’s avonds in de regen terugkwamen zijn we gaan barbecueën. Jantien is wat ziekjes en wilde naar bed en ik heb de Boeddha gewassen en de tassen ingepakt. Een gedeelte van de tassen hebben we ingepakt met een zaklamp in onze mond. De stroom valt hier namelijk wel eens uit en dan is het erg donker.

0 thoughts on “Dali (19 juli)

  1. we hebben de fotos gezien 18 in het totaal geloof ik. We zullen ze geza,melijk nog wel eens bekijken, maar danmet commentaar. Voor Jantien: voor de tijdrit naar Alp d Huez stond Armstrong op de tweede plaats achter die fransman. De enige die in zijn buurt staat is Basso op 1 minuut. De rest is allang gezien.

  2. Hallo dames,

    Leuk om zo, via jullie verhalen een beetje mee te krijgen hoe het jullie vergaat in het oosten. Vooral het stukje dat ze Leonie aanzien als potentieel terroriste. Een meisje dat zo onschuldig is [in ieder geval er zo uit ziet]. Alhoewel je zou een aanslag met je gepraat kunnen veroorzaken. 😀

    Maar geniet er samen met de groep nog lekker van, voor je hetweet is het weer voorbij, maar dan zijn jullie wel een hele ervaring rijker.

    PS hoe is het verder met Jantien? Had ze verkeerd gegeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *