27 juli – naar huis

Om 23.30 ging de wekker en moesten we weer opstaan. We pakten onze tassen bij elkaar en gingen naar beneden. Nadat we ervoor gezorgd hadden dat de spullen in de bus zaten ging Jantien de bus in. Daar was Dionne net afscheid aan het nemen van een van de families die mee waren. Nadat ze iedereen had gehad ging ze de bus uit zonder iets tegen Jantien te zeggen, ze kreeg dus ook geen hand. Janneke wachtte even met instappen. Toen bijna iedereen in de bus zat heeft ze tegen Dionne heel duidelijk haar ongenoegen over de kamerindeling laten blijken. Nog voordat Dionne weer een half slap antwoord kon geven zat Janneke in de bus.
Het vliegveld zou een klein stukje rijden zijn, maar we waren er pas na een halfuur rijden. We moesten als groep inchecken en door de douane omdat we een groepsvisum hadden. Bij het inchecken bleek dat er vanuit de reisorganisatie geen enkele moeite voor plaatsen was gedaan en wij waren niet in staat geweest iets te doen. Op de heenweg hadden we allemaal bij elkaar in de buurt gezeten en ook de vlucht naar Frankfurt was goed ingedeeld. Op de vlucht Frankfurt-Amsterdam echter hadden we allemaal restplaatsen gekregen. Mensen die bij elkaar hoorden zaten over het hele vliegtuig verspreid. Janneke zat op rij 7 en Jantien op rij 19, dus ook wij zaten verspreid. Daarnaast zaten we ook in het midden, dus niet aan het raam of aan het gangpad. Dit waren de ideale plaatsen. Bij de securitycheck moesten alle vrouwen rechts. Daar stond weer een tent waarin alle vrouwen gefouilleerd werden. De mannen werden gewoon zonder tent gefouilleerd. Ook bij de gate moesten de vrouwen weer door een tent om gefouilleerd te worden en de mannen weer gewoon in het zicht.
Toen we opstegen om 3.00 waren zoals het hoort de lichten in het vliegtuig uit. Toen we echter op hoogte waren gingen de lichten ineens aan en vond het cabinepersoneel het nodig om het ontbijt alvast uit te delen en niet aan het eind van de vlucht, iets voor zes uur. We hebben allebei het eten aan ons bij laten gaan en alleen wat drinken genomen. Daarna hebben we geprobeerd wat te slapen.
Om zes uur landden we op Frankfurt. Nu moesten we een tochtje over het enorme vliegveld maken naar onze volgende vlucht. Natuurlijk kwamen we weer langs een securitycheck. Deze was alleen wel heel erg streng. Bijna iedereen ging af en werd naar een hokje gedirigeerd waar iemand van hetzelfde geslacht met een mobiele detector je nog eens nakeek. Zowel Janneke als Jantien moesten na deze check hun schoenen uit doen en die moesten ook door de scanner. Alles was goed en we mochten doorlopen. Voor de gate hebben we een broodje en twee flesjes cola gekocht als ontbijt. Het smaakte erg goed en waarschijnlijk beter dan het eten uit het vliegtuig. Toen we bijna aan boord mochten werd er omgeroepen dat het overboekt was en dat er vrijwilligers werden gezocht. Nog voordat de man uitgesproken was stonden er een hoop mensen op en sprintten naar de balie. Het bleek dat ze maar twee mensen zochten en een van onze groep was het gelukt voor 50 euro compensatie een plaats op de volgende vlucht te krijgen.
Na een vlucht van een uur landen we vijf minuten te vroeg om 8.55 op Schiphol. Nu moesten we natuurlijk weer op onze tassen wachten en onze ervaring met de bagageafhandeling op Schiphol is niet positief. Janneke haar tas kwam na een half uur, maar daarna stopte de aanvoer van nieuwe tassen. We bleven geduldig wachten, maar er kwam maar niets. Na wat navraag bleek dat de bagageband kapot was en dat er aangewerkt werd. Om 10.30 kwam de bagagestroom weer opgang en toen kwam Jantien haar tas ook en konden we door de deuren naar buiten.

One thought on “27 juli – naar huis

  1. heey jantien(L)

    zo te horen heb je het echt leuk gehad!, ken je mij nog? ik zit op het 4e. ik mis je wel erg… niemand weet waar je nu werkt…

    xx M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *