1 augustus – La Paz

Vanochtend moesten we vroeg verzamelen voor onze excursie van vandaag. We konden nog net bij het ontbijt een broodje meenemen voor we gingen. We gaan vandaag namelijk de Dead Road af. Dit was vroeger een van de gevaarlijkste wegen van de wereld, maar tegenwoordig ligt er een nieuwe weg. We krijgen eerst beschermde kleding, een helm en handschoenen en toen gingen we met een jeep en een busjes op weg naar het begin.

Boven op de berg werden de fietsen van het dak gehaald en kon onze tocht beginnen. Het was wel wennen om op deze fietsen te fietsen. De zadels zaten vrij laag en de fiets zelf was heel zwaar. De fiets had voor- en achtervering, dat was vooral nodig voor het tweede stuk van de tocht, de oude weg.

Na een rit over het asfalt werden er twee groepen gemaakt, een snelle en een langzame groep. Peter, Leonie en Jantien gingen in de langzame groep en Martijn in de snelle. Op het asfalt was Jantien al wat aan de langzame kant en op de oude weg vol met steentjes schoot het helemaal niet op. Toen iedereen wegreed viel haar fiets om en het duurde even voor ze weer op de fiets zat. Ondertussen ware beide groepen al weg en kreeg Jantien de derde gids al privxc3xa9-gids mee.

ValleiDe tocht zelf was geweldig, met geweldige uitzichten. Helaas ging het voor Peter even wat slechter toen de persoon voor hem ineens remde en hij viel. Dit leverde wat schaafwonden en een pijnlijk hand op. Na een paar uur waren we beneden in het dal aangekomen en zat de fietstocht erop. We gingen nu naar een restaurant waar we wat aten. Martijn stelde voor om een taxi terug te nemen en niet het langzame busje. Dit bleek een goede keuze, aangezien het busje pas na ons avondeten arriveerde. We moesten met de taxi de berg weer over en er was ondertussen heel mistig geworden, terwijl de duisternis ook in viel. Met zijn vijven (wij inclusief chauffeur) tuurden ingespannen naar de weg. De rit werd wel een paar keer onderbroken door Jantien die dan ergens een wc moest opzoeken.

La_paz_bij_nachtToen we terug in het hotel waren is Jantien naar bed gegaan en heeft het avondeten dus overgeslagen. Leonie en Peter gingen wel nog wat eten en toen ze een restaurant binnen liepen waar Janine en Karin al zaten was de eerste vraag "Is Jantien in het ravijn gevallen?".

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *