Naar huis (13 augustus)

Vanochtend zijn we om 5.00 opgestaan want we hadden om 5.30 een transfer besteld. Om 5.05 gaat de telefoon van het hotel, de taxi is er al, dus heel snel aangekleed en de laatste dingen ingepakt en om 5.20 stonden we in de lift. In de lobby vroeg iemand of we naar het vliegveld moesten en we dachten dat hij onze ophaler was, maar toen zei de meneer achter de balie is tegen hem en toen liep hij terug en buiten bleek onze echte chauffeur te staan. We waren na een korte rit bij het vliegveld en liepen direct naar de incheckbalie. Er was weer een speciale balie voor de mensen die al online waren ingecheckt en daar stond helemaal niemand voor. We hadden bij elkaar 38,5 kilo dus dat was erg netjes. Toen we bijna klaar waren zag Jantien een papier waarop stond dat je geen batterijen en snoeren mee mocht nemen, dus moesten we daar terplekke nog wat spullen overpakken.

De beveiliging en de douane gingen weer soepel en toen moesten we wachten tot we konden boarden. We hadden als ontbijt nog rijstewafels met (smeer)kaas en we hadden ook nog geld over. Bij alle eettentjes wat het druk, maar bij een luxe restaurant niet, daar zijn we maar gaan ontbijten (50 dirham = €12,50 pp). Ze hadden er van alles, cornflakes, allerlei soorten lekker brood, warme gerechten en veel fruit. We hebben daar op ons gemak, we hadden toch te veel tijd, ons helemaal vol gegeten en toen we wilden betalen bleek de prijs nog mee te vallen ook, namelijk 33 dirham = €8,25.

Een half uur voor de boardingtime mochten we al door de laatste controle. Op de echte boardingtime zat bijna iedereen al te wachten op het vliegtuig. We moesten met de bus naar het vliegtuig, waar we een hele tijd hebben moeten we wachten voor we opstegen. De laatste mensen die binnenkwamen kwamen waarschijnlijk van een andere vlucht, want ze waren blij het gehaald te hebben.

Hand_hennaNa ongeveer 3 uur vliegen stopte Leonie haar schermpje er ineens mee, waarna ze drie rijen naar achter is gegaan voor de overige drie uur. Toen we opstegen zei de gezagsvoerder dat we om 13.05 zouden landen, maar die tijd werd gedurende de vlucht steeds later richting de geplande 13.25, maar uiteindelijk landden we om 13.06. De tassen kwamen gelukkig snel en de Duitse douane deed gelukkig niet moeilijk. Nu nog een rit van drie uur voordat we echt thuis zijn, maar de vakantie is nu wel voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *