voorbereidingen voor de reis

Er is gekozen voor de combinatie Thailand, Laos en Cambodja omdat een vliegticket naar Bangkok een goedkopere oplossing is dan direct op Laos en/of Cambodja vliegen. Leonie is erg gexc3xafnteresseerd in die 2 landen, meer dan in Thailand. Toen de keuze om zelfstandig te gaan gemaakt was, gingen we opzoek naar een vliegticket. Het goedkoopste ticket vonden we bij Emirates en deze vliegt vanaf het vliegveld Dxc3xbcsseldorf en maakt een stop-over in Dubai. Jantien had al gelijk besloten dat we ook in Dubai moesten uitstappen en dit gaan we dus ook doen.

We hebben er voor gekozen om op de terugweg in Dubai te stoppen. De drie tours, het hotel en het vervoer van en naar het vliegveld is al besproken. Als we dan vanuit Bangkok komen waar we veel zelf hebben geregeld kunnen we in Dubai lekker genieten dat alles al geregeld is.

De tickets zijn inmiddels binnen en we vliegen 14 juli in de avonduren naar Bangkok waar we de volgende dag in de late middag aankomen. We vliegen op 10 augustus laat in de avond terug naar Dubai waar we twee dagen zullen verblijven. Op 13 augustus vliegen we in de vroege ochtend terug naar Dxc3xbcsseldorf.

Leonie kwam tijdens het zoeken naar reisverhalen op internet een stel tegen dat een erg leuk verhaal vertelde over een olifanten tehuis. Daar wonen olifanten en hun eigenaars en zij geven les aan toeristen hoe om te gaan met een olifant. Ze hebben hier een programma waar je in drie dagen een kijkje kan nemen hoe het is om met een olifant te werken en deze te laten gehoorzamen. Je bent die drie dagen verantwoordelijk voor de olifant en aan het eind ga je ook optreden met de olifant. Dit klonk zo leuk dat Leonie besloten had Jantien en zichzelf er voor op te geven. Jantien heeft dit uitje voor haar verjaardag gekregen.

Verder wilden we in het noorden van Laos een trekking gaan doen, maar na veel spitten blijkt dat in de zomer en dus regentijd de wegen niet goed begaanbaar zijn en dat er nog wel eens wat ongelukken gebeuren. Omdat we zelfstandig reizen leek het ons geen goed plan om dit te doen en hebben via het internet een trekking van drie dagen geboekt in de buurt van Chiang Mai in Thailand.

Verder hebben we nog een fietstocht door Bangkok laten vastleggen. Leonie had dit ook ergens gevonden op internet en vond dit wel leuk. Aangezien Leonie vorig jaar al bijna een week in Bangkok had gezeten, heeft ze al veel gezien. Nu hebben we een dag om de belangrijkste dingen te zien voor Jantien en gaan we een dag fietsen wat voor beide nieuw is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *