25 december van Punta Arenas naar Punta Natales

Aangezien het eerste kerstdag is, rijden de bussen pas vanaf 12 uur. Dat vond niemand erg, want nu hadden we eindelijk tijd om uit te slapen. De ochtend werd door sommige benut om Punta Arenas te bekijken, maar Jantien ging de web-log bijwerken en Leonie pakte de tassen weer in. We hadden de bus van 13.00 uur, dus een half uur eerder werden er twee taxi’s gebeld. In die taxi’s ging al de bagage en 1 persoon van de groep, de rest van de groep liep 10 minuten naar het station. Leonie ging met de meeste bagage in de eerste taxi op weg. Direct ging een grote groep naar het station lopen zodat Leonie niet al te lang met de bagage alleen zou zijn. Jantien wachtte op de tweede taxi om er voor te zorgen dat alle bagage mee zou gaan. Nadat die taxi ook was ingeladen ging ze ook lopen. Bij het busstation aangekomen zaten er een aantal van de groep, waaronder Leonie, languit in de zon. Direct werd overal de zonnebrand met factor 30 tevoorschijn getoverd. In de zon zitten is hier namelijk niet zonder gevaar, aangezien hier bijna geen ozonlaag is.

Alle bagage werd bij een balie afgegeven zodat er een bagagekaartje aankwam om zeker te weten dat het de juiste bus inging. De bus was heel netjes en leek veel op de Europese bussen. Iedereen krijgt een kaartje waar je stoelnummer opstaat. We moesten drie uur in de bus zitten. De rit ging goed en je zag het landschap langzaam veranderen. Langzaam maar zeker ging het vlakke land over in heuvels en in de verte werden de bergen zichtbaar.

Punta Natales is duidelijk ingesteld op toeristen, overal zijn hostels en internetcafés. Wat iedereen opviel was dat er nog zoveel winkels open waren op eerste kerstdag. De supermarkt tegenover ons hostel was ook open en iedereen kocht er een watervoorraad voor de trip die komen gaat.

Ons hostel zag er mooi uit en lag lekker in de wind, dus tijd om de was te doen. Door de wind droogte alles binnen 3 à 4 uur. In heel Punta Natales waait het trouwens, ik zou er ook nooit willen wonen, zeker als je weet dat wij er met uitzonderlijk mooi weer waren. Het waait er altijd en vaak is het nog koud ook. Het voelde vandaag aan als een mooie wintersportdag, uit de wind en in de zon is het heel warm, maar daar buiten valt het tegen.

’s Avonds gingen we weer met z’n allen eten, dit keer kon je van de kaart kiezen. Iedereen zocht iets uit wat nog bij zijn/haar budget paste aangezien we de Chileense pesos bijna niet meer nodig hadden. Na een goede maaltijd, die voor niemand als kerstmaaltijd aanvoelde liepen we weer terug naar de hostel voor een goede nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *