Beijing (6 augustus)

Om half negen gingen we met zijn vijven richting de ondergronds stad. Deze was gebouwd voor een eventuele nucleaire aanval. In deze stad konden alle mensen die in Beijing woonden schuilen. Officieel mocht je geen foto’s maken bleek achteraf. We hebben dit wel gedaan, want ons was niet gezegd dat het niet mocht. De stad loop onder heel Beijing.
Daarna hebben we wat gegeten en gedronken bij Starbucks.
Middags zijn we eerst naar de friendshipstore gegaan waar alles erg duur is. Daarna na de zijdemarkt, hier was echter niks aan.
Als laatste zijn we nog naar het plein van de hemelse vrede geweest. Het is een groot plein, maar doet wel erg communistisch aan. Om het plein staan namelijk van die grote partijgebouwen. Midden op het plein staat het mausoleum van Mao. Ook dit is een groot gebouw. Persoonlijk vond ik het een groot rechthoekig gebouw zonder uitstraling.
Tas inpakken ging redelijk gemakkelijk en na een douche zijn we om 18.00 uur richting de hutongs gegaan, op weg richting de jurken. Om half zeven wilden we naar de winkel gaan om te kijken of ze er al waren, maar een verkoopster kwam ons al tegemoet. Ze waren net gebracht. Snel alles gepast en het zag er goed uit. Snel weer richting het hotel, want om 19.00 uur gingen we weer weg voor de Peking eend. Een klein uurtje lopen door de hutongs bracht ons een paar straten verderop bij het restaurant.
De Peking eend was niet vies, maar zonder sausje vond Jantien er weinig smaak aan zitten. Na het eten is Leonie met een aantal nog wat gaan drinken, terwijl Jantien al naar bed ging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *