Xi’an (2 augustus)

Om 6 uur ging het licht aan en konden we alles weer een beetje inpakken, want om half zeven stonden we op het perron in Xi’an. Het hotel was dit keer erg dichtbij en we konden er heen lopen. Gelukkig konden we snel in onze kamers, zodat we om 9 uur al in bus richting het terracotta leger zaten.
Omdat we er al een hoop plaatjes van gezien hadden, hadden we al een voorstelling van het terracotta leger. Dit bleek echter niet zo goed te kloppen. Het was wel heel mooi gemaakt en als je lang keek verwachtte je dat ze elk moment zouden kunnen gaan lopen. Het was echter wel kleiner dan we verwacht hadden. Naast de beelden zelf hebben we ook nog naar een 15 minuten durende film gekeken die in een theater van 360 graden gedraaid werd. Dit maakte het beeld wel completer.
Weer terug met de bus en op weg naar de klokkentoren en de trommeltoren. Toen we bij de trommeltoren aankwamen zagen we tot onze grote vreugde een McDonald’s. We hadden het na ruim 3 weken chinees eten een beetje gehad. De trommeltoren was wel leuk en ondanks dat je niet op de trommels mag slaan deden we dat wel net zo als alle Chinezen. De klokkentoren werd gerestaureerd dus daar mochten we niet op.
’s Avonds zijn we in groepjes van vier met de taxi naar een restaurant gegaan waar we dumplings gingen eten. Dumplings zijn gestoomde hapjes bestaande uit een deegomhulsel met vulling. Die vulling varieerde nogal, we kregen: kikker, kip, tomaat, varken, eend, garnaal, walnoot en combinaties hiervan. Het smaakte best lekker, maar niet voor elke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *