Xi’an (3 augustus)

’s Ochtends gingen we op weg naar een historisch museum. We wisten alleen niet welke halte we uit moesten stappen. Na 20 minuten reed de bus langs de “grote wilde gans pagode” en zijn we daar maar uitgestapt. Vanwege het mistige weer hadden we helaas bijna geen uitzicht vanaf de top van de pagode. We hebben er nog wat souvenirs gekocht en daarna gingen we op pad richting de moslimwijk. Op weg naar de bus zagen we dat er een fonteinenshow bezig was. De muziek die hiervoor gebruikt werd was afkomstig van Europese componisten. We hoorden de ‘carrousel mars’ en de Weense wals voorbij komen. Leonie vond het echt zielig en Jantien moest er wel om lachen.
De moslimwijk bestond voornamelijk uit souvenirs winkeltjes. De moskee was heel oud, maar zag er niet uit zoals je nu een moskee verwacht. De moskee was gebouwd voor de kooplieden die met de zijderoute richting China kwamen.
Om vijf uur verzamelden we allemaal weer in het hotel om richting de trein te lopen. Om 18.02 vertrok onze laatste trein van de reis richting Beijing. Toen we in de trein zaten begon het heel hard te regenen en te onweren waardoor de machinist erg onrustig reed. Dit zorgde ervoor dat redelijk in je bed heen en weer werd geslingerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *