Xiahe (30 juli)

Vanmorgen konden wij uitslapen, want we moesten pas om 10:00 klaar staan. Precies om 10.00 uur liepen we richting het klooster. Toen we aankwamen kochten we snel een kaartje en konden we meteen met de toer beginnen. We werden rondgeleid door een monnik die redelijk Engels sprak, alleen moest je wennen aan zijn accent. We werden in een hele grote groep rondgeleid. In die groep liepen ook een stel Fransen. Die waren ontzettend vervelend en asociaal. In de gebouwen zelf mocht je geen foto’s maken, maar dat probeerden die Fransen wel, ook al werd er wat van gezegd.
Het klooster bestond uit allemaal kleine gebouwtjes en was erg mooi. In zo’n gebouwtje staat vaak een grote gouden Boeddha en branden er jakkaarsen. Die jakkaarsen stinken echt, ze ruiken naar vieze kaas.
Na het klooster zijn we naar het hotel gegaan waar Jantien een tijd heeft zitten lezen en schrijven en Leonie is het stadje rondgelopen.
’s Middags zijn we met zijn tweeën nog even op en neer door het stadje gelopen en voor de rest hebben we rustig aan gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *