stenen woud en de reis naar Dali (18 juli)

Om half acht zijn we opgestaan, hebben ontbeten en snel de tassen ingepakt. Om 10 uur zaten we in de bus richting het stenen woud. Dit was vroeger de zeebodem. Het doet denken aan Asterix en Obelix met al die rotspartijen. Na een tijdje gelopen te hebben namen we een weggetje tussen de rotsen door. Dit was wel een mooie route, maar eruit komen bleek een probleem. We hebben een uurtje in dit doolhof rondgelopen en uiteindelijk met de hulp van chinezen hebben we de uitgang gevonden.
Toen we eindelijk weer wisten waar we waren zijn we wat gaan eten in een luxe restaurant. In het midden van de tafel ligt een grote ronde glazen plaat waarop alle gerechten staan. Zo kan iedereen van alles wat nemen.
Om half twee stonden we weer klaar voor de bus richting Kunming. In Kunming aangekomen stond de rest van de groep klaar om te vertrekken richting Dali. Na een ritje van een kwartier waren we op het busstation. Daar konden we overstappen op de lijndienst richting Dali. Hoewel het een lijndienst is is de bus wel alleen voor ons. Vooraf zegt iedereen dat we er vijf uur over gaan doen, dus vol goede moed vertrekken we om 16.00 uur. Er loopt een oude weg van Kunming naar Dali en ze zijn bezig met een nieuwe. Wij nemen de nieuwe. We hobbelen om een weg vol met kuilen zoekend naar een redelijk route. We hopen echt dat de bus het niet begeeft. Na twee uur horen we ineens angstige kreten vanuit achterin de bus. Er schijnt rook uit te komen, maar de chauffeur vind het geen reden om te stoppen. Nadat alle ramen open gedaan zijn, zien we de hele weg ook geen rook meer. Na vier uur (21.00 uur) op de hobbelige weg hebben we het einde ervan bereikt. Nu kunnen we ook eten, dus stoppen we voor een snel diner van een half uur. Na het diner moeten we nog eens twee uur rijden, dus van die vijf uur klopt helemaal niets. Om 24.00 uur kwamen we eindelijk aan bij het hotel en iedereen ging snel naar bed.

0 thoughts on “stenen woud en de reis naar Dali (18 juli)

  1. Hallo leuk om alles te lezen en te weten wat jullie uitspoken
    in China.
    Als ik meer tijd heb zal ik weer reageren.
    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *