maandag 26 juli xe2x80″ (naar) Udaipur

Deze keer is het een korte rit, dus om 7.00 de wekker en om 8.00 ga ik naar het ontbijt. Helaas moet ik 40 minuten wachten voordat ik pas kan beginnen. De rit naar Udaipur gaat goed, al was het het eerste stuk in de bergen uitkijken voor de vrachtwagens van het leger. Deze scheuren omlaag en het lijkt hen niet te interesseren wie ze tegen komen. Gelukkig was de bergwand aan onze kant, dat geeft een iets veiliger gevoel. We kwamen al rond 11.00 in het hotel aan. Ik heb met Josxc3xa9 en Andrxc3xa9 een tuktuk genomen naar het centrum. We passen helaas niet met z'n driexc3xabn op het bankje dus ik mocht naast de chauffeur zitten. Dit zit niet zo fijn, kan ik je vertellen. Mijn schoudertas hing uit de tuktuk, want anders zat ie in de weg voor het stuur. De weg hobbelt aan alle kanten en echt goed vasthouden lukt ook niet. Ik heb terug dan ook zelf een tuktuk genomen. Udaipur 2We zijn uitgestapt bij de klokkentoren. Hoewel Udaipur nooit Brits is geweest, hebben ze wel een Britse klok. Het begon steeds harder te regenen en ik heb daarom maar een paraplu gekocht. We zijn wat rond gaan lopen op zoek naar een lunchplek. We kwamen terug op in een klein restaurant ergens op de vierde verdieping. Tijdens het eten werd het even droog, maar later begon het weer. Er lopen hier veel eekhoorntjes over de daken, leuk om naar te kijken. Op de kaart stond een gerecht: spaghetti met ananas. Nou het smaakt precies zo als het klinkt. Je proeft of een hap deeg of ananas.
Na het eten hebben we nog even rond gelopen, maar je werd zeiknat. Het enige was enigszins droog bleef was mijn hoofd, al lekte mijn paraplu wel. Het water stroomde door de straten en de tuktuks en vrachtwagens scheurde voorbij wat enorm veel opspattend water betekende. We zijn maar terug naar het hotel gegaan en zijn daar de hele dag verder gebleven. Ik heb mijn verslagen bijgewerkt en de kaarten geschreven.
's Avonds in het hotel heb ik een poging gedaan om Nederlands te eten. Ik heb gebakken aardappels besteld en een groenteprut. De ober snapte niet dat ik daar geen rijst of brood bij wilde. De aardappels hadden we gisteren ook gehad en toen vond ik ze erg lekker, maar ondanks dat ik om erg mild had gevraagd waren deze toch meer gekruid. Ik heb vervolgens overal de kruidenlaag afgehaald en er zat nog smaak genoeg aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *