dinsdag 27 juli xe2x80″ Udaipur

Vanochtend heb ik sinds dagen weer onder een warme douche gestaan. Het zijn goede hotels, maar die douche is bijna altijd koud. Toen ik naar buiten keek werd ik nog blijer. Het is droog en ziet er goed uit.
Udaipur 1Om 9.00 werden we opgehaald en gingen we naar het paleis. Het paleis is gedeelte open voor toeristen en ziet er mooi uit. Alleen om eerlijk te zijn, ik heb dit soort dingen al vaak gezien. Het gaat van kamer naar kamer en daar hangen dan wat schilderijen en soms een oud bed. De mozaxc3xafeken op de muren vond ik wel erg mooi.
We gingen de andere kant het paleis weer uit en kwamen langs het postkantoor (had ik gisteren al gezien), dus ik heb direct de kaarten op de bus gedaan. Die moeten nu wel eerder aankomen dan ik.
Udaipur 4 Voor de Jagdish tempel (Vishnois) moesten we een lange trap op. Hij is simpeler dan in Ranakpur, maar ook erg mooi. In de tempel waren een hoop vrouwen aan het zingen. Hij zag er erg mooi uit, maar je mag er geen foto's van maken.
Udaipur 3 Na een rondje rond de tempel gingen we naar het meer. Het komt tegenwoordig vaak voor dat er geen water meer in zit, maar nu lijkt het voor de helft gevuld. Als het nog een paar weken goed door regent dan komt het wel vol. Vanaf het meer had je goed zicht op allerlei mooie gebouwen. Bijna allemaal hebben of hadden ze iets met de maharana van doen. Hier zijn geen maharadja's, maar maharana's. Dit betekent zoon van de zon en vandaar zie je veel zonnen geschilderd, veel met snor trouwens. Ze zijn ook de enige die, tot de onafhankelijkheid van India, altijd onafhankelijk zijn geweest. De Mogols en de Britten is het nooit gelukt ze te verslaan.
Als laatste zijn we nog even langs een tuin geweest. Vroeger kwamen de dames van hoge komaf hier recrexc3xabren, nu is het voor iedereen toegankelijk. Het ziet er mooi uit, alleen de fonteintjes doen het soms wel en soms niet.
Om 2 uur waren we terug in het hotel en daar ben ik gebleven. Ik heb patat met ketchup op voor lunch en dat beviel wel. We zitten net te ver van alles om er even heen te gaan. Ik heb weer mijn verslag bijgewerkt en ga zo proberen of het internet werkt. Na 3 uur gehoord te hebben dat het internet binnen 10 minuten zou werken heb ik een uur met het thuisfront gemsnd. Om acht uur kwamen Josxc3xa9 en Andrxc3xa9 vragen wat mijn plannen voor het eten waren en toen hebben we besloten om toch in het hotel te blijven. Toen we zaten te eten kwam er weer een hoosbui naar beneden, dat we erg blij waren met onze keuze. Ik had dezelfde aardappels als gisteren gevraagd alleen zonder kruiden en daarnaast groenten gratin besteld. Gewoonweg heerlijk.
Toen ik net terug in de kamer was werd er gebeld. De chauffeur was aan de telefoon en ik moest naar de receptie. We waren vergeten een tijd af te spreken voor morgen, dus dat moest ik nu even doen. We hadden het onderling over 9.00 gehad, dus dat werd het ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *