24 juli – naar Aqaba

Om 5.00 hoorden we de eerste mensen al. Het was een groep Belgen die de zonsopgang vanaf een kameel gingen bekijken. Ze deden wel erg rustig, zodat we lekker konden blijven liggen. Om 7.00 was het helaas dan toch tijd om deze lekkere slaapplek te verlaten, de zon kwam al richting het kamp en vele mensen waren al wakker. Terwijl we de spullen nog bij elkaar aan het zoeken waren, stonden de eerste al in de rij voor het ontbijt. Na het ontbijt moesten we wachten tot we naar Aqaba zouden gaan. Iedereen had zijn plekje op de kussens weer ingenomen en was weer wat gaan lezen. Om 9.00 is Jantien even met een groepsgenoot een stukje de woestijn ingelopen om wat foto’s te maken. Toen ze om 9.20 terugkwamen zat iedereen al weer klaar in de bus en wilden weg. Ook dit keer te vroeg vertrokken we iet voor half tien richting Aqaba.
Img_1523 Er was ons verteld dat het heel heet was in Aqaba, maar we hoopten toch op een verkoelde zeewind. Helaas, het ruim 40 graden (om negen uur was het afgekoeld naar 41 graden) en de wind brengt geen verkoeling. Het zal wel aan de soort zee liggen, maar de Middellandse Zee wind in Amman was wel verkoelend. De Rode Zee heeft blijkbaar niet zo’n lekkere koele wind. Omdat onze kamers nog niet klaar waren gingen we naar de Mxc3xb6venpick om weer een lekker ijsje te eten. Het ijs was inderdaad weer lekker en de temperatuur in het hotel was ook zeer aangenaam. Om 14.00 konden we op onze kamer en daar zijn we ook tot 18.00 gebleven. We hebben genoten van de koele airco, de douche en de schone kleren na een dag in de bloedhete zandwoestijn.
’s Avonds hebben we bij de Pizza Hut gegeten en zijn daarna nog door een winkelcentrumpje gewandeld. Die centrum is duidelijk nog in aanbouw en alleen de eerste drie verdiepingen zijn met winkels gevuld. De rest staat nog leeg. Morgen gaan we snorkelen en op zoek naar de mooie vissen in de Rode Zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *