14 juli – Aleppo

Simeon04_2Vanochtend is Jantien mee geweest met de facultatieve excursie naar de kerk van Simeon de pilaarheilige. Janneke is met Dionne de souq overgelopen. We gingen met negen mensen naar de kerk. Simeon is een predikant uit de 4e eeuw, die vanaf een pilaar predikte. Na zijn dood is er een kerk rond de pilaar gebracht. Hij heeft geprobeerd van alle stromingen 1 kerk te maken. Van de kerk stond nog veel overeind en veel details waren nog duidelijk te zien. De pilaar is een soort ei geworden, omdat iedereen er een stukje van wilde hebben. Na overal rondgekeken te hebben was het weer tijd voor de bus. We reden nu weer terug naar Aleppo met een kleine omweg. We stopten namelijk nog even bij de Via Appia, dezelfde weg die in Rome loopt. Deze weg liep vroeger helemaal door en was een van de eerste internationale "snelwegen". Paulus (oftewel Saulus) is ook over deze weg gekomen. Tegenwoordig zijn er natuurlijk maar kleine stukjes over, maar over z’n stukje hebben we gelopen. De weg was echt versleten, maar het idee dat er zo veel mensen over heen gelopen hadden in al die jaren maakte wel indruk.
Hotel_baronIn het hotel aangekomen, bleek dat Janneke weer terug was. We hebben even op de kamer wat uitgerust en zijn toen naar het "Hotel Baron" gelopen wat om de hoek zit. Dit hotel leunt erg op oude glorie. Lauwrence of Arabia en Churchill hebben hier gelogeerd en Agatha Christie heeft hier "murder on the orient express" geschreven. Het hotel is nodig aan een opknapbeurt toe, maar ademt wel die oude sfeer. We zijn eerst in de bar gaan zitten en hebben wat gedronken. Toen bleek dat we er ook konden eten hebben we dat gedaan. We moesten in de bar blijven wachten tot ze ons kwamen halen. Toen het klaar was werden we inderdaad gehaald en liepen we de eetkamer in waar op een tafel een complete maaltijd was uitgestald. Het was heerlijk, maar wel duurder dan normaal.
Na het eten is Janneke op bed gaan liggen, terwijl Jantien met een zware rugzak met boeken naar het postkantoor. We hebben namelijk nogal veel boeken en die willen we opsturen. Bij het postkantoor aangekomen, wat niet als zodanig te herkennen is wegens gebrek aan tekst op de gevel, bleek dat het niet mogelijk was iets te versturen. Jantien was er namelijk om kwart voor vier en om drie stopt de pakettenman met werken. Hij zat gewoon nog op zijn plaats, maar ik moest morgen maar terugkomen. We nemen de boeken wel weer mee en we proberen het in de volgende plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *