Vrijdag 13 juli – Op weg naar India – Ladakh

Dit jaar gaat Jantien samen met haar nicht Jacqueline naar India. Ze gaat een tweede poging wagen om naar Ladakh te gaan. Twee jaar geleden ging dat niet door, omdat er op de avond voor ze van Amritsar naar Ladakh zou reizen een enorme modderstroom door de hoofdstad Leh was geraasd en een enorme ravage had aangericht.
Bij het boeken van de viegtickets hadden we een aantal opties. We konden rechtstreeks met KLM voor 870 euro of eerst naar Antwerpen, met de trein naar Schiphol en dan met dezelfde vlucht naar Delhi voor 630 euro. We kozen optie 2.
Om 5 uur ’s ochtends staat Jacqueline in Hoogvliet met haar spullen. We laden haar en mijn spullen in de auto en de ouders van Jantien brengen ons naar Antwerpen centraal. De auto rit gaat voorspoedig en om 6.15 uur komen we aan. We stappen uit en lopen met onze spullen naar het station. Jantien wil nog zwaaien, maar de auto is al gedraaid. We checken in bij de balie en mogen mee met de trein van 7 uur ipv 8 uur wat op ons ticket staat. De trein komt mooi op tijd en we nemen vier plaatsen in beslag, twee voor ons en twee voor de bagage. Het bagagerek gebruiken we niet, want dat is te hoog en te klein. Alles gaat goed. Bij Rotterdam maakt Jacqueline ruimte voor een passagier, door zichzelf in te bouwen met haar tas. Vlak voor Delft klinkt er ineens een hoop herrie verderop in onze wagon. Er blijkt een man zomaar anderen te slaan. Binnen enkele tellen staan er meerdere mannen op om de doorgedraaide man in bedwang te houden. Het is echter nogal een opgewonden standje, dus het kost moeite. Opeens staan ze naast ons en Jantien springt van haar stoel en plakt zichzelf tegen het raam. Ze heeft geen zin om ook klappen te krijgen. De conducteurs worden erbij gehaald en de spoorwegpolitie wordt gebeld. Even na Delft wordt de trein een kwartier stilgezet om alles weer rustig te krijgen, ondertussen is het in onze wagon weer rustig. Helaas besluiten ze door de vertraging onze trein te annuleren en moeten we op Den Haag HS overstappen. We wurmen ons de trein in en kunnen gelukkig zitten met de tassen op schoot. Bij Leiden moeten we echter overstappen. De trein staat er al en gaat eigenlijk direct weg. Ze “rennen” bepakt richting de trein en gelukkig halen we die ook. Drie kwartier later dan gepland komen we aan op Schiphol.
Bij Het inchecken gaat het echter niet goed. We staan op de wachtlijst. We zijn volgens de baliemedewerker “willekeurig” gekozen. Hij voegt er echter wel aan toe dat ze niet kiezen met kinderen, een overstap of een groepsticket. Erg willekeurig is het dus niet. We lopen naar de gate. Daar moeten we in de rij staan voor de controle en pas daarna zullen ze ons melden of we mee kunnen. Gelukkig kunnen we mee. We krijgen comfort seats, wat betekent dat we iets meer beenruimte hebben.
Een kwartier te laat, om 11.45 stijgen we op. De vlucht gaat voorspoedig en om 22.30 landen we in Delhi. We zitten vooraan in het vliegtuig dus we zijn er snel uit. We lopen richting de douane, waar we binnen 10 minuten door heen zijn. Nu alleen de bagage nog. Bijna als laatste komen onze tassen, maar we hebben ze in ieder geval. We lopen verder, waar al iemand op ons staat te wachten. We pinnen nog even wat geld en melden ons bij de persoon met ons naambordje. Die man belt een andere man, die met ons mee loopt naar de parkeergarage. Daar wordt de chauffeur opgetrommeld, die ons in een noodvaart naar het hotel brengt, waar we 0.15 aan komen. De kamers zien er goed uit en nu kunnen we genieten van onze eerste nacht in India.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *