dinsdag 16 augustus – naar huis

Om 8 uur gaat de wekker. We kleden ons rustig aan en gaan ontbijten. Als we terug op de kamer zijn begint het inpakken. Ons grootste probleem is om alles in de tassen te krijgen. We hoeven ons geen zorgen te maken om het gewicht, want met Emirates mag je 32 kg per persoon meenemen. Na veel proppen hebben we alles in de tassen. Het is nu echter pas half tien en om elf gaan we pas naar het vliegtuig. We gaan op bed zitten met een cola bij de hand en kijken een film.
Om elf uur gaan we naar beneden. We betalen het hotel, wat reuze meevalt (818 DHS = 164 euro voor 3 nachten en het eten). De man van de bagage houdt een taxi voor ons aan en laad de spullen in. Normaal is het een kwartiertje rijden, maar het is nogal druk op de weg, dus doen we er wat langer over. Aangezien Leonie ons al online heeft ingecheckt, geven we alleen onze bagage af en lopen naar de controles.
Na de controles willen we naar de vertrekhal en we lopen richting de roltrap. We worden echter door een medewerker naar de lift doorverwezen. Er staat een heel groot bord met allemaal redenen waarom je niet op de roltrap mag. Er staat ook een plaatje met een wandelstok bij en daarom worden wij geweigerd.
Als we in de vertrekhal langs een ijssalon (met gezond ijs of zoiets) lopen besluiten we hier ons laatste geld te besteden. Het is wel een speciale ijssalon, pinkberry. Je kan verschillende smaken kiezen met verschillende toppings en er zijn standaardcombinaties beschikbaar. We snappen niets van de prijslijst, dus leggen we ons laatste geld neer en vragen wat we daar voor kunnen krijgen. Uiteindelijk houden we 2 dirham (40 cent) over, waar we later nog een cola light voor kopen.
Om half twee mogen we al “boarden”. We mogen nog niet aan boord, maar we gaan een ruimte verder wachten. Om 2 uur mogen we echt het vliegtuig in. Omdat het zo vroeg is, loopt iedereen heel rustig en zonder duwen naar zijn plaats. Rond 3 uur stijgen we op. De vlucht gaat voorspoedig en om half 8 landden we in Dusseldorf.
Leonie en Leo staan al te wachten. Ze hebben zelfs ons vliegtuig zien landen vanuit het restaurant. We laadden de auto in en stoppen bij het eerste wegrestaurant. Leo en Leonie hadden we verwacht dat wij al in het vliegtuig te eten hadden gehad, maar we hebben maar een maaltijd gehad en dat was al 5 uur terug. Wij delen een schnitzel met aardappels, dat is meer dan genoeg.
Om half twaalf komen we thuis aan. De vakantie is weer voorbij.
Mocht iemand nog een vakantie in zuidelijke Afrika willen boeken, kijk dan even op de site van onze gids Tracy, http://www.meerkatsafaris.co.za/home/ of op de site van Reislust, http://www.reislust.nl/. Beide zijn zeer aan te raden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *