zondag 28 juli Kioto

Vanochtend hebben we geen wekker gezet. We waren alleen wel vergeten gisteren de gordijnen dicht te doen, dus om 6 uur waren we al wakker door het zonlicht. Ze er alleen niet uitgegaan, maar blijven liggen.
Tegen tien uur gaan we ons bed uit. Janneke pakt wat kleding bij elkaar wat gewassen moet worden en gaat naar de tweede verdieping waar de wasmachines staan. Jantien gaat met haar boek naar beneden, zodat de kamermeisjes de kamer rustig kunnen schoonmaken.
28 juli aAls de was gedaan is gaan we de tassen inpakken. We leggen alles wat we hier in Japan gekocht hebben op een stoel. Het is best wel veel. Later blijkt dat je lang niet alles hadden, dus er komt nog z’n 10 procent bij.
Als de tassen ingepakt zijn brengen we ze naar beneden, waar ze om half zes door de koeriersdienst worden opgehaald. Ze worden vooruit gestuurd naar ons hotel in Tokio. Als lunch eten we gele grapefruits die we een week geleden gekocht hebben. De grapefruits zien er groot uit, maar als je ze gaat pellen, blijft er nog maar de helft van over. Ze smaken nog prima en zijn heel sappig. De schillen zijn alleen heel stug. Daarna nemen we nog wat fruit in gelatine.
Om een uur of vier gaat Jantien beneden in de lobby zitten en ziet zo langzaamaan de mensen van de groep terugkomen. De meesten hebben een hoop gelopen en zijn duidelijk moe. We spreken met Tisa, Dorine, Evi en Alexander af om om half zeven in het hotel te eten. Het eten is net als gisterenavond erg goed en daarnaast is het wel zo gezellig met z’n zessen aan tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *