donderdag 1 augustus Tokio – Dierentuin

1 aug aVandaag is weer een wekkervrije dag. We gaan vandaag naar de Ueno dierentuin, deze ligt naast het hotel. Half twaalf gaan we weg. We vragen even aan de balie van het hotel waar de ingang is en die blijkt niet ver weg. De hoofdingang is wel een stuk lopen, maar wij nemen de achteringang.
1 aug b Het is een mooie dierentuin met veel verschillende dieren, zoals een ijsbeer, gorilla’s, giraffen, olifanten, nijlpaarden, pinguïns, een tijger en nog veel meer. De hoofdattractie zijn wel de twee reuzenpanda’s. Deze zaten allebei op hun kont, terwijl we hopen bamboe aan het eten waren. Er was ook een rode panda. Deze zijn normaal veel actiever, maar deze zat lekker in de boom en daar bleef hij zitten.
1 aug c Wat we de leukste dieren vonden waren de bushbabies. Deze kleine halfapen zijn nachtdieren. Hun verblijf was ook binnen in het donker. Je kon ze wel zien, maar foto’s maken is moeilijk. Die beesten bleven rondspringen. Ze springen vanuit stilstand zo op een tak een meter boven hen. De beesten zelf zijn maar z’n 15 centimeter groot. Ze waren heel leuk om naar de kijken.
1 aug d De dierentuin is aan twee kanten van de weg naar ons hotel gebouwd. Er zijn twee manieren om de weg over te steken. Lopend via een brug of via een monorail. We nemen de laatste optie, zowel heen als terug.
Als we om vier uur in het hotel de sleutel vragen krijgen we die niet direct. De man achter de balie belt eerst iemand, waarschijnlijk het kamermeisje. Als we de sleutel krijgen en naar boven gaan blijkt onze kamer nog niet klaar te zijn. Elke dag wordt al het beddengoed er afgehaald en verschoont. Er loopt op onze gang maar een kamermeisje rond en als zij in haar eentje alle kamers zo grondig moet doen, dan kost dat tijd. We halen onze e-readers op en gaan in de lobby lezen. Een half uur later komt het kamermeisje ons vertellen dat onze kamer klaar is.
Om vijf uur gaat Jantien naar het station om de laatste dingen te kopen voor het ontbijt van morgen. Als avondeten nemen we wat van onze voedselvoorraad. We komen netjes uit met ons geld, want we hebben nu nog 2000 yen over (16 euro).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *