Siem Reap (5 augustus)

Hoofd Om 4.50 gingen we met de tuktuk naar Angkor Wat voor de zonsopgang. Helaas was er overal lichte bewolking, maar het gedeelte achter Angkor Wat zat potdicht, dus proberen we het morgen weer. Het heeft verder wel voordelen om er zo vroeg te zijn, want de tempels waren lekker stil in het begin en het is een aangename temperatuur. Als eerste gingen we naar Angkor Thom, dit is vroeger een ommuurde stad geweest met 1 miljoen inwoners. Alle huizen zijn verdwenen en vervangen door bos, maar de vroegere tempels staan er nog. De grootste en mooiste in Bayon, dat is de tempel met de grote gezichten en doet misschien denken aan Mexico. Helaas is er veel vervallen, maar ze zijn overal wel druk bezig met restaureren, ook al word je daar ook niet altijd vrolijk van. Om doorgangen die op instorten staan te stutten gebruiken ze vaak hele nieuwe beton zuilen en die kleuren er totaal niet bij. Na deze tempel was het tijd voor ontbijt.

We zijn tot 13.00 bezig geweest om tempels te bezoeken en we hebben er vele gezien, o.a. Tommanom, Ta Keo, Ta Phrom (jungle tempel), Pre Rup. Sommige waren mooier dan andere, maar na zoveel is het moeilijk ze uit elkaar te houden.

We hebben bij het hotel wat gegeten en we zij om 15.00 uur vertrokken naar de Roulos Group, dat zijn de drie oudste tempels en liggen een stuk van Angkor Wat af. Hier hebben we nog een aantal olifantentasjes gekocht, die Leonie vorig jaar voor $1 per stuk heeft gekocht. Helaas ging er niemand dit keer mee akkoord. Leonie werd omringd door vier vrouwen die haar tasjes wou verkopen, terwijl Jantien er ook vier had. TempelZe boden van alles en Leonie zei op ten duur 4 tasjes voor $5, maar dat bleek toch te goedkoop. Terwijl Leonie overwoog weg te lopen, tikte 1 vrouw op Jantien haar arm en zei zachtjes, "4 voor 5 okxc3xa9" en dus besloten we ze van haar te kopen. Op dat moment gingen de andere zeven ook akkoord, maar dat maakte ons niets meer uit. Hierna vonden we het een mooie tijd om terug te gaan naar het hotel.

Voor een overzicht van de Angkor tempels zie http://www.canbypublications.com/maps/templemap.htm

0 thoughts on “Siem Reap (5 augustus)

  1. Hoi meiden,

    Nou hier is alles weer wat koeler dan voorheen, max 23 graden, wel weer even wennen hoor na een maand over de 30.
    Het klopt dat Bayon op Mexico lijkt, dat soort hoofden hebben ze daar ook, qua vorm vond ik Preah Pithu Group en Phimeanakas ook veel op de tempels in mexico lijken, ook een trap in het midden, erg grote treden een hoek van 45 graden en aan weerszijden een gelaagde tempel. Het lijkt bijna wel alsof ze het hebben overgenomen van elkaar of af gekeken ofzo.
    Nou veel plezier weer en tot gauw. O ja, wij gaan eind september naar Kenia toe, we hebben afgelopen vrijdag geboekt.

    gr,
    Lonneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *