Pakse (3 augustus)

We sliepen lekker uit en na het ontbijt wilden we met de lokale bus naar de veerpont. Helaas bleek de laatste bus om 10.00 al geweest te zijn. Het Engelse koppel van gisteren wilden ook naar de veerpont dus besloten we weer een tuktuk te delen, maar de eigenaar besloot ons er heen te rijden. Bij de veerpont aangekomen stelde de eigenaar van het hostel voor om met de boot naar Pakse te gaan wat 2 uur zou duren, in plaats van ruim een uur met de veerpont en tuktuk. Hij wees ons twee boten, een mooie geverfde, iets bredere boot en een oude ongeverfde smalle boot. Hij wilde ons steeds in de oude boot hebben en zei dat ze hetzelfde waren, maar wij wilden alleen maar met de boot als het met die nieuwe zou zijn. Uiteindelijk regelde de hostel eigenaar een prijs voor de nieuwe boot.

Jongen_boot De tocht was geweldig, alleen was het erg jammer dat de kussens in de tassen zaten, want zo’n klein hout bankje zit niet echt comfortabel. In de boot kan je heel goed zien hoe de mensen hier van de Mekong leven. Er waren veel vissers en veel mensen gebruikten de boot ook als vervoersmiddel. Soms voelden we ons ook erg belangrijk als er ineens heel groepen kinderen staan te gillen en zwaaien naar ons. Bijna de hele tijd is het mooi weer geweest op een korte bui na. Toen zaten we allebei weggedoken onder onze paraplu.

Pakse is een niets zeggende stad. Het is er erg rustig en er is weinig tot niets te doen. We zijn naar het shopping centre geweest, maar daar is ook niets te beleven. Ze hebben een mooi complex neergezet, ze zijn alleen vergeten dat er ook winkels in moeten. Dus er zijn een paar kleine stalletjes en een supermarkt en een elektronica zaak en veel lege winkel ruimte.

Huis Aangezien we nu een kamer met tv hebben zijn we maar film gaan kijken, de "guns of Navarone". Het is nieuws is ook zo deprimerend na een half uur. Morgen gaan we gelukkig naar Siem Reap, Cambodja. Om 6.00 komt de tuktuk van vandaag ons ophalen om ons naar het vliegveld te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *