maandag 3 augustus – terug naar Paramaribo

Vanochtend gaat om zeven uur de wekker. We moeten alles nog even uitzoeken en inpakken. Het gaat redelijk snel, ook al slaan we eerst alles uit om te voorkomen dat we beestjes meenemen. 3 aug a zwartnek aracariNa het inpakken loopt Jantien weer een rondje om vogels te spotten. Ze denkt een toekan gezien te hebben, maar later blijkt het een zwartnek aracari te zijn. Chafhid heeft er wel ruim een kwartier het internet voor moeten afzoeken, want het is een jonkie en die heeft nog andere kleuren.
Om half negen is er weer ontbijt. Dit keer is er een fruitsalade van watermeloen, groene appel en ananas. Het is alleen jammer dat we bij het ontbijt alleen maar een mes krijgen. Helaas moeten we toch met onze handen eten, wat jammer nou.
Helaas is het niet zo goed gesteld met het rekenniveau hier. We moeten namelijk onze drankjes afrekenen. Wij hebben drie cola en vier Fernandez gedronken. Deze zijn 6 SRD per stuk, dus 42 SRD in totaal. De jongen achter de bar kon nog net uitrekenen dat de cola 18 SRD was, maar daarna kwam de rekenmachine. Toen Jantien met een briefje van 50 betaalde werd het wisselgeld helaas ook met de rekenmachine uitgerekend. Snik.
Om half tien zouden we weggaan, maar gisteren is de Djoser junior groep (ouders met kleine kinderen) aangekomen en die gaan op excursie. Zij moeten eerst in stappen, maar denken dat wij moeten, dus zij staan niet klaar bij de waterkant. Na een kwartier is de verwarring opgelost en stappen zij in. Wij moeten elke keer, ook al is het maar voor een paar minuten, de zwemvesten aan. Zij doen allemaal geen zwemvest aan, ook de kleine kinderen van 6 jaar niet. Apart.
3 aug c ons huisjeEr zijn maar drie boten en de junior groep heeft er twee nodig, dus is er nog een over. Daar passen wij niet in, dus gaat er een groep met bagage en chauffeur alvast naar Atjoni en de rest blijft wachten, waaronder wij.
Na een klein half uurtje horen we een boot aankomen. Het is een boot die de junior groep heeft weggebracht en nou ons gaat wegbrengen. We klimmen allemaal aan boord. De jongen die er vorige keer bij was toen Janneke in het water viel helpt nu weer bij het instappen. Als Jantien zegt dat we nu wel graag droog willen instappen moet hij, maar vooral zijn vriend daar hartelijk om lachen.
Zonder problemen komen we een kwartiertje later aan in Atjoni. De bagage is al ingeladen, dus wij hoeven alleen nog maar in te stappen en we kunnen op weg.
3 aug b SurinamerivierWe stoppen halverwege even bij een benzinepomp met supermarkt in Klaaskreek. Hier praten we wat met twee mannen die in Klaaskreek wonen, maar ook ruim 15 jaar in Nederland hebben gewoond. Zij hadden besloten naar Suriname te verhuizen zodat ze alles wat rustiger aan konden doen. Ze vonden Amsterdam te gehaast.
Om kwart voor twee, een kwartier voor op de planning komen we aan bij het hotel. Nog niet alle kamers zijn klaar dus wij besluiten wat te gaan drinken op het terras. We hebben onze cola nog niet op of er komt al een mevrouw met de sleutel. We drinken gewoon rustig ons drankje nog even op, bellen nog even naar huis en gaan dan naar de kamer. En daar wacht ons een douche! Een douche met schoon water in plaats van licht bruin rivierwater. Een douche waar geurloos water uitkomt en een douche waar je je ook schoon voelt als je er onderuit komt.
We doen ook maar gelijk de was. Ze hebben hier een professionele Amerikaanse wasmachine staan, waar je muntjes voor kunt kopen. We kunnen het dus zelf wassen en je hoeft het niet af te geven. Prima, kunnen ze ook niets kwijtraken en als de kleuren doorlopen is het onze eigen schuld.
’s Avonds zijn we met Evert-jan en Guillaume in ’t Vat gaan eten. ’t Vat is de tent in Paramaribo. Het ligt in het uitgangsgebied wat zo’n 200 meter lang is, meer niet. We hebben heerlijk gegeten met een ijscoupe met vruchten toe.

2 thoughts on “maandag 3 augustus – terug naar Paramaribo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *