30 december Op weg naar Argentinië

Omdat we dachten dat we gisteren te laat waren gingen we nu om 5 uur op om naar de zonsopgang te kijken. Dit keer werd het beloond. Behalve de mooie zonsopgang was vooral het snurkvrije geluid erg prettig.

Om tien uur gingen we in 2 busjes op weg naar Argentinië. Gelukkig was er geregeld dat we nu geen Katja als chauffeuse hadden. Op weg naar de grens zagen we nog een heleboel flamingo’s aan een meer. Vooral als ze vliegen is dit een fantastisch gezicht.

De grens ging redelijk soepel. Snel ons allerlaatste Chileense geld opgemaakt en in de rij bij de douane gaan staan. We kregen weer een stempel en we gingen op weg naar de Argentijnse douane die 8 kilometer verder zit. Daar aangekomen waren we de enige dus dat ging helemaal snel en weer een stempeltje gekregen.

Om een uur of 4 kwamen we aan in Calafate. Snel onze spullen in de kamer gegooid en het stadje in om Argentijnse pesos te pinnen. Het gepinde geld ging erg snel omdat je re veel souvenirs kan kopen. Ook heeft Jantien Calafate (is een bes) ijs en crème van de gletsjer (is blauw vanille ijs) gegeten.

Ons eigenlijke hotel was vol dus mochten we naar het gebouw erachter met internet op de kamer. ’s Avonds zijn we met een aantal uit eten geweest in een goed restaurant, bijna iedereen nam pasta. Jantien is voor het toetje naar het hotel gegaan omdat ze zo moe was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *