zondag 14 augustus – Slecht weer in “little England”

14 aug a Horton plainsDe wekker gaat om 6 uur. Janneke blijft liggen en Jantien kleed zich snel aan. Zij gaat vandaag een wandeling maken in het park Horton Plains. Hier kan je mooie verzichten zien, maar ook een waterval en hopelijk wat dieren. Een bekende plek is “World’s End”. Een diepe afgrond van 870 meter met een mooi uitzicht. Het park zelf ligt op een plateau van 2100 meter hoog, zodra het vooral een vlakke wandeling wordt.
Om 6.30 staat Jantien bij de receptie als Chami aankomt. We nemen onze ontbijtboxen mee. Er is iets niet helemaal goed gegaan, want ze hebben er ook een voor Janneke.
14 aug e temperatuurHet is ruim een uur rijden. De hele weg is het al druilerig weer met mist en miezerregen. Vlak voor we bij de ingang van het park zijn stopt een tegemoetkomende auto en doet zijn raam open. Chami doet hetzelfde. De andere chauffeur vertelt dat het druk is bij de ingang. Drukte is niet zo erg. Het is een groot park, dat zal wel loslopen. Het weer is een veel groter probleem. Als we boven zijn is het zicht krap 100 meter en er is geen wind. We zitten op ruim 2000 meter en het ziet er niet uit dat het snel beter wordt. Chami gaat het vragen aan de mensen van het park en die hebben ook geen hoop op een snelle verbetering. Chami vraagt wat Jantien wil. We kunnen gewoon naar binnen, maar de verzichten zijn niet te zien en de dieren zeer waarschijnlijk ook niet. Verder is het zo’n 16 graden en vanwege de mist klammig. Chami zegt wel dat hij niet het hele bedrag kan retourneren, want hij heeft natuurlijk wel getankt en we zijn er heen gereden. Maakt niet uit. We gaan terug.
14 aug b postkantoorOm negen uur zijn we onverrichte zaken weer bij het hotel. Janneke is net op weg naar het ontbijt. Ze is een half uurtje geleden door de receptie gebeld dat ze nog moet komen ontbijten.
14 aug c busstationOm tien uur is Chami er weer, hij brengt ons naar Nuwara Eliya. Dat is ook de plaats van ons hotel, maar het centrum is toch wel 10 minuten rijden. Het plaatsje is rond een meer gebouwd en wij zitten aan de andere van het meer dan het centrum. Nuwara Eliya wordt “little England” genoemd, omdat het zo’n koloniale uitstraling heeft??? 14 aug d marktWij zien het niet zo. Ja, er zijn wat gebouwen, zoals het postkantoor, dat duidelijk door Europeanen gebouwd is, maar verder vinden we het hier helemaal passen.
We lopen een rondje in het centrum wat niet zo groot is. We lopen ook over de markt, waar veel voor ons normale groente te krijgen zijn, zoals andijvie, bloemkool, winterpeen, tomaten, sperziebonen. Voor we terug naar de auto gaan, kopen we nog wat sap, yoghurtdrank en plaatselijk gemaakte jelly met yoghurt.
14 aug f jellyTerug in het hotel doen we niet zo veel meer. De ansichtkaarten die we al een week hebben worden wel geschreven. Elk hotel tot nu toe heeft een postservice, maar dit hotel is door zijn postzegels heen. Nou ja, een dag later opsturen kan ook geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *