Beijing (4 augustus)

Om half zes ging het licht weer aan. Het weer was opgeklaard en om half zeven stonden we op het perron van een warm en zonnig Beijing. We stonden met twee groepen van Koning Aap op de bus te wachten, maar omdat wij een betere reisbegeleider hadden, hadden wij als eerste onze chauffeur en bus gevonden. De chauffeur wou de bagageruimte niet open doen, waardoor de voorste stoelen en het gangpad vol lagen met bagage. Aangezien wij eerder in het hotel aankwamen dan die andere groep hadden wij direct onze kamers. Toen wij gedoucht en al beneden kwamen kwam die andere groep net aan.
We gingen op weg naar de Verboden Stad met de taxi. De verboden stad stond voor de helft in de steigers, maar gelukkig hadden ze alleen de linkerkant in de steigers gezet en de rechterkant gelaten zoals die was. Zo konden we toch een goed beeld krijgen hoe het eruit zag. In de verboden stad was het erg druk en vooral de Chinezen met paraplu’s (bijna allemaal) zijn vervelend. Het interesseert ze namelijk niet of ze je ogen uitsteken. Verder was het telkens duwen en trekken als er iets bijzonders te zien was, want in de rij staan of op hun beurt wachten kunnen de Chinezen niet.
Na de Verboden Stad zijn we nog naar de tempel van de hemel geweest. Hier was het gelukkig een stuk rustiger. We werden door de taxi naar de achterkant gebracht zodat we het park in omgekeerde volgorde doorliepen.
’s Avonds zijn we opzoek gegaan naar een zijde winkel voor onze Chinese jurken. Na een half uurtje lopen zagen we een vrij grote winkel met een hele hoop jurken en daar zijn we naar binnen gegaan. Leonie heeft een jurk van donker groene zijde met kleine blaadjes erop. Jantien heeft een bloes van wit zijde met licht gele borduursels en een lila rok. Over twee dagen kunnen we ze ophalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *