woensdag 27 juli – naar Sossusvlei

Vanochtend laden we om 7 uur de tassen in de auto en gaan we ontbijten. Er is een uitgebreid ontbijtbuffet. Een half uur later vertrekken we. Vandaag moeten we een stuk rijden. Voor de lunch zien we een prachtig landschap, maar geen beesten. We besluiten te lunchen om half twee onder een boom langs de weg. We hebben nog genoeg eten op voorraad al raakt het nu wel op.
dag 5a spiesbokNa de lunch komen we wel van alles tegen. We beginnen met de nesten van de sociale wever (vogel). Het zijn enorme dingen die ze in bomen of elektriciteitmasten bouwen. Soms is het ook zo zwaar dat de takken afbreken. Iets verder zien we wat springbokken. Als snel zien we die regelmatig om ons heen. Deze worden gevolgd door de gemsbok (Afrikaans) / spiesbok (Nederlands) / Oryx (Engels). Deze hebben rechte horens in tegenstelling tot de springbokken die er een kromming in hebben. Opeens stopt Tracy de auto en keert om. dag 5b bat-eared foxZe heeft twee grootoorvossen (black-ear fox). Dit zijn nachtdieren en die kom je overdag dus bijna nooit tegen. Als laatste komen we nog zadeljakhalzen (black-backed jackal) tegen.
We rijden door naar Sossusvlei, maar het park sluit al over een kwartier. Tracy koopt alvast de entreekaarten voor morgen en daarna gaan we snel naar onze camping. Op de camping aangekomen, moeten we van Tracy helpen met het inchecken. Dat moeten we helemaal niet, maar ze hebben een welkomstdrankje voor ons. dag 5cZe zetten de spullen in ons huisje en gaan vrij snel daarna eten. we krijgen een 4-gangendiner voorgeschoteld, wat erg lekker smaakt. Hierna gaan we vroeg naar bed, want morgen gaan we om 6 uur de spullen al in de auto laden, zodat we om 6.45, als het park open gaat, direct naar binnen kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *