donderdag 28 juli – Sossusvlei en Deadvlei

dag 6a duin 45 spoor JantienOm half zes ging de wekker. We pakten onze laatste spullen in en om 6 uur laadden we onze spullen in de bus. We gingen naar het restaurant, waar koffie en thee stond. Daarnaast kregen we een goed gevulde ontbijtzak mee. We reden naar het park en vanaf de ingang is het bijna nog een uur rijden naar duin 45. Je mag maar een aantal duinen op en duin 45 is er een van. Het is niet de hoogste duin, dat is crazy duin en daar doe je 4 uur over om die te beklimmen. Jantien begon om 8 uur met de klim van duin 45. Het eerste stuk ging erg goed, aangezien het zand nat was, maar al vrij snel ging het slechter. Ook al loop je in andere voetstappen, het blijft moeilijk lopen als je voeten steeds wegzakken. Ook voel je je kuiten al snel branden. Met vele stops stond Jantien 3 kwartier later op de top. Ze liep terug naar halverwege, waar de duin wat vlakker is en wat in het zicht van Janneke was. Hier is ze de steile zijkant afgerend. Het ziet er een stuk enger uit, dan het werkelijk is. In de zon was het trouwens wel lekker, maar in de schaduw was het maar 16 graden.
dag 6b deadvleiAls Jantien beneden is, eten we ons ontbijt. Daarna gaan we met de auto verder het park in. We parkeren de auto en nemen om 10 uur de shuttle naar deadvlei. Je moet op dit stuk een 4×4 hebben en die hebben we niet. De shuttle zijn grote 4×4 met 3 rijen zitplaatsen. Ze rijden de hele tijd rondjes om mensen zonder 4×4 te vervoeren. Op de parkeerplaats stonden trouwens ook veel 4×4’s van mensen die het liever niet zelf reden.
De eerste stop is deadvlei. Je moet alleen best een stuk door het zand lopen voor je er bent. Janneke besluit niet helemaal naar deadvlei te lopen en gaat met Tracy op een duin zitten. Jantien loopt door. Het ziet er vreemd uit. De vallei is duizenden jaren geleden afgesloten van het water. De grond bestaat uit hele oude modder en de bomen zijn dus ook al jaren dood. Het levert een heel apart plaatje op. Om 11.15 uur nemen we de shuttle naar Sossusvlei. Het is een andere vallei die met de shuttle te bereiken is. Nu staat het gedeeltelijk onder water, wat erg bijzonder schijnt te zijn. Om 12 uur rijden we terug naar het ingang van het park. Ondertussen is het 1 graad warmer geworden, namelijk 17 graden.
Bij het winkeltje kopen we ansichtkaarten en ijsjes. We rijden door naar de Sesriem canyon (13.15 uur). Dit is een kleine canyon, maar wel een aparte. De zijkanten bestaat uit vele stenen die door de rivier zijn mee genomen.
dag 6c SossusvleiWe rijden nu naar Swakopmund. Om 14.30 rijden we Solitaire binnen. Dit is een klein plaatsje die bekend is om zijn appeltaart. Om tijd te besparen kopen we twee stukken appeltaart en nemen we die mee. Rond 18 uur komen we in Swakopmund aan. We hebben hebben een enorme kamer. Hier kunnen we best wel twee nachten slapen. We boeken voor Jantien het zandboarden voor morgen en gaan daarna bij Ocean’s Basket eten. Het is heel druk, maar er is nog een tafel vrij. We bestellen feesh & chips (zo stond het op de kaart). We krijgen het in een pan opgediend. Het smaakt erg goed en is ook nog goedkoop ook. Na het eten lopen we terug naar ons hotel en om 22 uur liggen we al in bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *