vrijdag 29 juli – Swakopmund

dag 7aaOm 8 uur gaat de wekker. We hebben echt het idee of die wekker nooit zou gaan, zo zijn we al gewend aan het vroege opstaan. We gaan ontbijten en om 9.30 wordt Jantien opgehaald om te gaan zandboarden. Er zijn twee mogelijkheden, namelijk snowboarden op de duin of op je buik liggend met een plank de duin af. Jantien heeft gekozen voor het tweede, het gaat namelijk sneller en je kan het bijna nergens anders doen. Het is erg ontzettend leuk en het gaat hard. Op twee verschillende afdalingen werd je snelheid gemeten. Ik zat twee keer bij de snellere, namelijk 59 km/uur en 75 km/uur. Bij een afdaling mag je met z’n tweeën naar beneden. Er is een man over en we gaan samen naar beneden. We zijn nog niet eens halverwege en ons bord breekt. We draaien direct rondjes en staan iets verder, met veel extra zand op ons, stil.
dag 7aHet grote nadeel aan zandboarden is dat je die duinen steeds opnieuw moet op lopen en dat is zwaar. Aan het eind begint het echt te waaien en iedereen wil van de duin af. We gaan met een laatste afdaling richting de busjes. Zodra het kan, gaat Jantien als eerste naar beneden, want ze wil uit de wind. Als ze op de board ligt komt er een windvlaag aan en ze moet even wachten, maar wordt vrij snel daarna toch weggeduwd. Er komt zoveel zand in haar gezicht dat ze haar ogen wel dicht moet doen. Ze is nog op het steile gedeelte dat ze ineens van de plank stuitert en nog een paar keer doorrolt. Het heeft er waarschijnlijk heftig uit gezien, want toen ze opstond werd er zowel van boven aan de duin als onderaan door de gidsen gevraagd of alles goed ging. Haar linkerhand doet pijn en haar rechteronderbeen, maar alles werkt nog. Ze moet nu de duin aflopen. Als ze bij de gids beneden aankomt, vraagt hij nogmaals hoe het gaat. Hij zegt:”This is the biggest wipe-out I’ve seen in a while.” Met een blauwe hand kan ze nog extra nagenieten van het zandboarden.
dag 7cBij de busjes wordt nu een lunch klaar gemaakt. Het is erg welkom. Om 12.30 waren we weer terug bij het hotel. Janneke had in de tussentijd de was gedaan en zat nu naar een film te kijken. Jantien gaan eerst onder de douche om al het zand weg te krijgen. Het zit in haar neus, oren, ogen, overal. In de beha heeft ze genoeg zand voor een kleine duin.
We schrijven de kaarten en zijn direct postzegels gaan kopen. We hebben nog even door Swakopmund te lopen en zijn om 14.30 weer teruggegaan. Om 18 uur wordt de video van het zandboarden getoond. Het ziet er leuk uit. Daarna gaan we weer eten bij de Ocean’s basket. Janneke wil mosselen, maar dat hebben ze niet als hoofdgerecht. Ze bestelt daarom maar 3 voorgerechten.
In het hotel gaat Janneke wat opruimen, terwijl Jantien de web-log gaat bijwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *