zondag 31 juli – Etosha

Vanochtend gaan we om 8 uur weg. We stoppen 2 uur later in een klein plaatje. Omdat het zondag is zijn er maar een aantal winkels open. We gaan een bakkerij binnen en bestellen een apfelstrudel. Deze wordt eerst netjes opgewarmd voordat we hem geserveerd krijgen.
Etosha is nu nog een uur rijden. Rond half 12 komen we aan. Nog geen kilometer het park in zien we al giraffen lopen. Iets verderop bij een waterplaats zijn vele zebra’s (disco’s donkeys), vele springbokken, een kudu familie, een aantal pumba’s (wrattenzwijnen) en twee black-faced impala’s. dag 9aWe rijden door naar de camping. Overweg zien we heel veel dieren, voornamelijk zebra’s, springbokken en spiesbokken. Als we op de camping aan komen, wacht ons daar een aangename verrassing. We hebben een schitterend huis. Zowel onder als boven is een tweepersoonsbed met eigen douche en wc. We hebben een balkon wat direct op de waterplaats uitkijkt. Het kan gewoon niet mooier. Na wat aandringen neemt Tracy ons aanbod aan om de bovenverdieping te gebruiken. We kijken onze ogen uit bij de waterplaats, zoveel spiesbokken, springbokken, jakhalzen, gnoes en zebra’s. Opeens attendeert Tracy ons erop dat er een olifant in aantocht is. We wachten nog even met de lunch en volgen de olifant vanaf ons balkon richting de drinkplaats. dag 9bDe olifant neemt zijn tijd en staat meer stil dan dat hij beweegt. Na wat foto’s gemaakt te hebben van de olifant bij de drinkplaats, besluiten we onze lunch op te eten. Als de olifant nog iets doet, dan kunnen we dat vanaf de bank zien. Als we onze lunch op hebben komt er een tweede olifant aan lopen, dus wij naar buiten. Ook deze neemt zijn tijd. De twee mannetjes staan rustig bij de waterkant en wij gaan ondertussen weer naar binnen. Ineens komt Tracy aanstromen en zegt dat we mee moeten komen. Er komt een hele groep olifanten naar de waterplaats gemarcheerd. Eén olifant is leuk, maar nu hebben we er 22 voor onze neus staan. Als de olifanten weer gaan, gaan wij ook. We gaan door het park rijden op zoek naar andere beesten en die vinden we ook. We komen een witte neushoorn tegen, heel erg veel springbokken, een mongoest, een aasgier, een secretarisvogel, struisvogels, helmparelhoen, grondeekhoorns, jakhalzen, spiesbokken, een uil, zebra’s en giraffen. Terug op de camping heeft een tweede groep van 18 olifanten besloten wat te gaan drinken en als die vertrokken zijn komen er nog eens 13 aangewandeld. De zon gaat nu achter de olifanten onder wat een mooi plaatje oplevert. Als het donker is geworden is er een zwarte neushoorn gearriveerd.
dag 9cHet eten is inclusief en heerlijk. We nemen koedoe, wat erg lekker smaakt. Als we terugkomen zijn er weer olifanten aan het drinken, wat ons totaal van vandaag op 59 brengt. Ook zien we nog twee giraffen, tweemaal twee zwarte neushoorns en later nog een. Een fantastische locatie is dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *