maandag 1 augustus – Etosha

We staan om 6 uur op en kijken direct even bij de waterplaats, daar is niets bijzonders. We kleden ons aan, pakken de tassen is, nemen toch nog een foto van de waterplaats. Hier zijn namelijk een aantal reigers neergestreken. We lopen naar het restaurant voor het ontbijt. De kok maakt ware kunstwerken van zijn omeletten. Hij schept een geklutst ei op een bakplaat en je mag er zelf tomaten, kaas, champignons en/of ham op doen, heerlijk.
Om 7.45 rijden we de poort uit. We rijden het hele park door op zoek naar dieren en slapen vannacht net buiten het park aan de andere kant van het park. Er waren geen slaapplaatsen meer beschikbaar op de gewenste camping. dag 10cOok vandaag zien we weer ontzettend veel. We hopen op een leeuw of een andere katachtige, maar op alle standaard plekken is geen leeuw te zien. Iets voor de lunch zien we een hoop auto’s bij elkaar staan, dat belooft veel. Aangekomen bij deze plek zien we in het veld een hoop leeuwen liggen. Ze hebben blijkbaar net hun prooi gedood en zijn aan het eten. Het is een groep van tenminste 12 leeuwen. Na dit schouwspel rijden we verder naar Halali, een camping, om zelf te gaan lunchen. Bij Halali is ook een waterplek en daar staan twee grote olifanten. Hoewel we er al veel gezien hebben, blijven het prachtige beesten.
dag 10a black-faced impalaNa een uur lunch (tosti’s) gaan we om 13.15 weer verder. De Big Five bestaat uit: de olifant (meer dan 60 gezien), de leeuw (net 12 van gezien), de neushoorn (zowel zwart als wit gezien), de buffel (leeft niet in Etosha) en het luipaard. Tracy ziet het verder somber in, want ze heeft pas één keer eerder in Etosha een luipaard gezien. Rond vier uur zien we weer een hoop auto’s staan. Tracy gokt een leeuw of cheeta, voor luipaarden is het nu te warm. Als we dichterbij komen blijkt het toch een luipaard te zijn, een jong vrouwtje, en ze is op jacht. Ze sluipt door het gras en planten langs onze auto, geweldig. Aan de andere kant van de weg staat een groep springbokken, daar is ze naar op weg. Ze steekt de weg over en sluipt langzaam richting de springbokken. We kunnen mooie foto’s en filmpjes nemen. Helaas moeten we weg voor ze iets gevangen heeft. Een luipaard neemt altijd zijn tijd om langzaam dichterbij te komen. Die tijd hebben we niet, want we moeten om 5 uur het park uit zijn om nog met licht bij onze overnachtingsplaats aan te komen. Met pijn in het hart laten we het luipaard achter. Dit was wel heel bijzonder.
dag 10bWe tanken op de camping waar we eigenlijk hadden horen te slapen en rijden weg. Op de weg naar de poort komen we nog een dik dik tegen, de kleinste antilope. Het is een prachtig beest met grote, heldere ogen.
De camping ziet er weer goed uit en zo ook ons huisje. We eten wat in het restaurant. We eten eland antilope en spiesbok. De eland is erg taai en eigenlijk niet zo lekker en de spiesbok smaakt naar cornedbeef, al kan dat ook aan het sausje liggen. Op de kamer sorteren we daarna de foto’s van vandaag. Daarna gaan we dromen over alle mooie beesten die we vandaag hebben gezien, namelijk black-faced impala’s, springbokken, pumba’s, turbo-kippen (blue helmeted guinea-fowl), zebra’s, giraffen, olifanten, spiesbokken, koedoes, koritrap (grootste vliegende vogel), steenbokken (antilope), rood hartebeest (antilope), bee-eater (groene vogel), fork-tailed drongo (zwarte vogel), slang adelaar, gnoes, cattle egret (witte vogels op de rug van een gnoe), gele snaveltok (bijnaam: vliegende banaan), rode snaveltok, leeuwen, luipaard, reigers, jakhalzen, glossy starling (kobaltblauwe vogel).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *