dinsdag 9 augustus – Nata

dag 18aVanochtend staan we om 7 uur op. We pakken alles in en gaan ontbijten. Na het ontbijt gaat Jantien even naar het internetcafé om de route van Leonie en Peter door Afrika op te schrijven. We maken een ontwerp voor de T-shirts, doen dat samen met het geld in een enveloppe en geven het af bij de receptie. Nu moeten we alleen de man van de T-shirts nog vertellen dat de enveloppe er ligt.
Om negen uur wordt de was gebracht. We stoppen dat in de tas en gaan weg. Om half elf zijn we bij de grens. Zambia uit is veel makkelijker, we zitten op de eerste ferry en 11.10 rijden we al weer in Botswana. Bij de grens en ook tijdens de route komen we een mond-en-klauwzeer controle tegen. Iedereen moet dan met z’n schoenen op een handdoek met ontsmettingsmiddel staan en de auto’s moeten door een bak met dat spul. We vragen ons af of dit helpt, maar we doen netjes wat er van ons gevraagd wordt.
dag 18bOnderweg stoppen we om te tanken, maar er is helaas geen diesel. Tracy vraagt ons voor de grap om te bidden zodat we Nata zullen halen. We halen Nata en rijden naar de Caltex en daar is ook geen diesel. Gelukkig is er nog een Shell en een Engen aan de overkant van de straat. Engen heeft diesel, we kunnen morgen weer verder rijden.
Om half vier komen we aan. We hebben weer een enorm huis. Als je binnenkomt valt direct het bad op. Dat staat pontificaal in het midden. De douche is echter buiten geplaatst. We lopen eerst naar de winkel, die we bijna leeg kopen (iets overdreven) en gaan daarna op het terras zitten.
dag 18cHet eten in het restaurant is werkelijk heerlijk. Janneke had kerrie en Jantien verse spaghetti. ’s Avonds gaat Jantien onder de buitendouche. Het viel mee met de kou. Het is wel speciaal als je onder de douche staat en boven je de sterren zijn de zien. Janneke gaat erna in bad. Het bad is half gevuld als het warme water ineens op is. Jantien probeert nog met de waterkoker om het water aan te vullen, maar het is toch wel koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *