donderdag 11 augustus – naar Pretoria

dag 20aVandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg. We staan om 7.15 op. Als we de gordijnen openen zien we Tracy al in de weer met het ontbijt. We eten ons ontbijt op ons terrasje voor ons huisje en daarna gaan we weer op weg.
Rond tien komen we bij de grens. In twintig minuten zijn we door bij controles heen en zijn we weer in Zuid-Afrika.
dag 20bOm half een stoppen we voor de lunch bij Wimpy. Wimpy was vroeger de eerste “McDonalds” in Nederland, maar is er allang niet meer. We nemen een kipburger en er zit een halve kipfilet op. Het is echte kip en niet van dat samengeperste spul. Een uur en een ijsje later gaan we weer op weg. De route is nogal eentonig. Het is een rechte asfaltweg met bomen aan beide kanten. Gelukkig is de staking van de chauffeurs van de diesel en benzine weer over. Ze hebben het weken vol gehouden. Nu kunnen we zonder problemen tanken en verder rijden. We begrijpen wel dat het ziekenhuispersoneel nu is gaan staken.
dag 20cOm half vijf rijden we het parkeerterrein van het hotel op. Als we bij de balie staan blijkt het niet het juiste hotel te zijn. Het heeft ook Arcadia in de naam, maar was iets te chique. Een half uur later staan we bij het juiste hotel. Om zes uur gaan we eten en daarna pakken we de tassen in voor de vlucht van morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *