zondag 14 augustus – Dubai

dag 23aVanochtend gaat de wekker om 8 uur. We hebben nu zo zin om op te staan, dus blijven we nog even liggen. We hebben de tijd omdat we tussen 10.00 en 10.30 opgehaald zullen worden. Om negen uur gaan we ontbijten. Iets voor half tien wordt er naar het restaurant gebeld. Het blijkt onze chauffeur te zijn. We vertellen dat we nog niet klaar zijn en dat hij ruim een half uur te vroeg is. We eten snel ons ontbijt op. Janneke gaat naar beneden en Jantien gaat nog even naar de kamer. Janneke legt beneden bij de receptie uit dat er geen koud water is. Het koude water is warm, erg warm. We hebben helaas geen thermometer bij ons, maar wij vinden het eigenlijk te warm om te douchen. Er wordt uitgelegd dat ze het water niet koud krijgen en als je koud water wil, moet je het bad vol laten laten. Dan heb je over een paar uur kouder water.
Kwart voor tien zitten we in de auto voor onze stadstoer. We rijden naar het verzamelpunt waar we drie kwartier later aan komen. Er zijn al aardig wat auto’s, maar de bus is er nog niet. Uiteindelijk vertrekken we om 10.50. We rijden langs de Jumeirah moskee, de Burj Al Arab, over het palmeiland Jumeirah en naar het museum van Dubai. Kwart voor een gaan we het museum in. Het is in een oud fort bij de kreek. Hier woonden vroeger de mensen voordat de olie gevonden was. Ze waren parelduikers en vissers. Het is een leuk museum met veel poppen die alles uitbeelden. In onze bus zitten veel Indiërs. Een aantal van hen willen met alles op de foto. Het interesseert ze niet als jij toevallig een foto wil maken. Toen Janneke het zo zat was, dat ze steeds door haar beeld liepen, deed ze het ook eens bij hen. Ze werd er even op gewezen dat er een foto genomen werd.
dag 23bHierna gaan we naar de goudsoek. Het is maar een klein stukje rijden. We stappen ook uit, al hoeven we niets te hebben. We stoppen eerst bij een winkel met specerijen en noten. Dit is een van de weinige winkels waar eten wordt verkocht die open is. Het is natuurlijk Ramadan. We kopen wat dadels en rozijnen. We vinden een portiek van een dichte winkel en gaan daar zitten. We zouden hier drie kwartier blijven, dus we moeten nog wat tijd doden. Het is warm, de thermometer geeft 45 graden aan (in de schaduw). Ze zijn ook blij als we weer naar de bus kunnen. Terwijl we wachten tot iedereen weer terug is worden wij uit de bus gehaald en in een auto gezet. Waarschijnlijk is het een stuk om naar het verzamelpunt en er was toevallig een auto van Lama tours in de buurt. Om half drie rijden we weg. Na een kwartier zijn we bij ons hotel, we waren inderdaad in de buurt.
We gaan direct naar het restaurant om wat te eten. Het sluit eigenlijk om drie uur, maar we mogen naar binnen. Wel wordt ons gevraagd om alles wat we willen hebben op te scheppen. We hebben nu beide meerdere borden voor ons neus. Het smaakt heerlijk, zeker omdat we trek hadden gekregen. Op zich werk je weinig van de ramadan, behalve dat alle eetgelegenheden dicht zijn. Je moet dus wel in het hotel eten. Na het eten gaan we naar de kamer.
dag 23cOm vijf uur gaan we weer weg, naar de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. We nemen de metro en volgens de man bij de receptie ben je er zo, 8 minuten. Nou dat klopt niet helemaal. Eerst moet je naar het metrostation lopen, dat is al zo’n 8 minuten. De metro ging net weg, dus moesten we op de volgende wachten. Gelukkig kwam die al binnen 3 minuten. We stappen in in het vrouwengedeelte. Het is het voorste deel van een wagon. Bijna alle vrouwen zitten in deze wagon. Het is hier rustiger dan in de rest van de wagon, wat wel zo aangenaam is. Na ongeveer een kwartier komen we bij de juiste halte. De halte heet “Burj Khalifa / Dubai mall”. Beide zijn alleen niet naast het station. Het is ruim 10 minuten lopen (10 min met 6 km/u is ongeveer 1 km). Ondertussen is het half zes en we hebben kaartjes voor zes uur, dus we lopen flink door. In het begin zien we twee borden met de richting, maar daar kan je maar één kant op. Als je moet kiezen waar je heen moet staan er nergens borden. We lopen dus maar richting de Burj Khalifa. Als we ervoor staan, kunnen we alleen nergens naar binnen. We lopen rechtsom het gebouw en komen bij een bewaker. Hij vertelt ons dat we linksom hadden moeten gaan en dat je bij de Dubai mall naar binnen moet. We lopen snel terug en besluiten maar een taxi te nemen voor het laatste stuk, want we zitten erg in tijdnood. De taxi kan ons helaas niet voor de deur aanzetten we lopen langs het water richting de Burj Khalifa. We vragen voor de zekerheid nog even de weg. Hoewel de Burj Khalifa links staan moeten we naar rechts. Iets na zes uur komen we volkomen verhit bij de balie aan. We staan te puffen en steunen en klagen over het gebrek aan borden. Gelukkig krijgen we onze kaarten nog. Wel moeten ze identificatie met foto hebben. Die hebben we niet. We hebben wel de bevestiging en de credit card waar de kaarten mee betaald zijn. Gelukkig heeft Jantien een kopie van onze paspoorten bij zich en die wordt geaccepteerd. We gaan direct naar de ingang. Je moet langs een soort tentoonstelling lopen om bij de lift te komen. We stappen in en gaan naar de 124e etage. Je kan rondom lopen en door de glazen wanden over de stad kijken. Er is ook een soort buitenplaats waar je naar beneden kan kijken. We blijven ruim een uur boven zodat we Dubai met daglicht en ’s nachts kunnen zien.
Als we beneden komen bestellen we een salade. We eten de helft op en besluiten de andere helft mee te nemen. We lopen door het winkelcentrum naar de uitgang waar de taxi’s schijnen te staan. Als we langs een ijssalon lopen besluiten we nog een ijsje te eten, heerlijk.
We vinden direct een taxi en stappen in. Als de taxi net op weg is, klinkt er ineens een fluitsignaal gevolgd door “taxi”. De chauffeur kijkt verbaasd om zich heen, dus zegt Jantien direct dat dat haar telefoon was, ze kreeg een sms.
In het hotel nemen we een douche onder de koude kraan, wat gewoon erg warm is, en we gaan naar bed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *