maandag 15 augustus – Abu Dhabi

Om 5.45 gaat de wekker. We kleden ons aan en eten de salades van gisteren op. Om 6.40 stappen we mooi op tijd in de auto. We gaan eerst naar een verzamelpunt en dan naar Abu Dhabi. Na 50 minuten komen we aan bij het verzamelpunt. We moeten helaas een half uur wachten voor de bus er is. Om 8 uur rijden we weg.
Iets voor tienen komen we aan bij de grote moskee in Abu Dhabi. Deze is voor niet-moslims tussen 10 en 12 uur te bezoeken. Alle vrouwen krijgen een zwart gewaad en een zwarte hoofddoek uitgereikt. Een van onze bus krijgt het echter niet. Ze heeft een hele korte broek aan en een shirt met spaghetti-bandjes. De man bij de ingang laat haar niet naar binnen.
dag 24aDe moskee is erg mooi. Ze hebben ook geprobeerd om allerlei records te verbreken. Het is gemaakt van wit marmer en versierd met bloemmotieven. Helaas moeten we na drie kwartier weer naar de bus. Onze rondleidster vertelde erg interessante dingen.
De volgende stop is het museum van Sheikh Zayed. De eerste president van de VAE. In het museum zijn allerlei persoonlijke dingen te zien, zoals zijn auto’s, foto’s, zijn parfums, opgezette dieren die hij geschoten enz. Eigenlijk zouden we een centrum met handwerkende vrouwen gaan, maar die zitten thuis met de ramadan.
dag 24bWe rijden door naar het volgende museum. Dit is een stadje dat gebouwd is zoals het vroeger was. Het is echter zo heet dat Janneke in de bus blijft en Jantien de hele korte toer doet. Het is meer dan 40 graden met een luchtvochtigheid boven de 50%. Iedereen die de bus is loopt heeft drijfnatte kleren van het zweet.
Als laatste gaan we naar een mall. Normaal gesproken is hier de lunchpauze, maar alle eettenten zijn dicht. We gaan daarom naar de Carrefour om lunch te kopen. We gaan pas over drie kwartier weer verder, zodat iedereen goed kan afkoelen.
Om half twee rijden we weer weg. We rijden wat door de stad om allerlei bekende en belangrijke gebouwen te zien en gaan dan de snelweg op richting Dubai. Om kwart over drie zitten we weer in onze shuttle naar het hotel waar we ruim een half uur later aan komen. We gaan naar de kamer en blijven daar. De hitte en de reis heeft ons moe gemaakt. Morgen gaan we fijn weer naar huis.
dag 24cOm half acht gaan we naar het restaurant van het hotel. We hebben allebei geen zin om te eten. Er is weer een buffet, maar helaas hebben ze nu niet de lekkere aardappels die ze gisteren bij de lunch hadden. We nemen ieder twee koppen champignonnensoep om de vochtbalans weer op peil te krijgen. Daarna nemen we nog wat andere dingen zoals fried rice en salades. Als we klaar zijn, vraagt de ober of we wel genoeg hebben gehad. Andere gasten eten blijkbaar veel meer. Wij hebben echter niet de behoefte om ons nog voller te proppen. Het blijkt maar 20 DHS (= 4 euro) te kosten, terwijl het ontbijt 25 DHS (= 5 euro) kost. Een koopje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *