vrijdag 22 oktober – naar Marrakech

Vandaag hebben we een lange busreis voor de boeg. We rijden van Fez naar Marrakech, een route van ongeveer 500 km.
dag 4aWe stonden vroeg op, pakten de tassen voor een groot gedeelte in en gingen naar het ontbijtzaal. Er zou ontbijt zijn vanaf 8.00, maar we waren er al om kwart voor. We zouden 8.30 weg gaan, dus we wilden zo snel mogelijk ontbijten. We waren de eersten en mochten nog niet naar binnen. Toen we stonden te wachten kwamen er al snel meer mensen. Toen zijn we maar naar binnen gegaan en elke keer kwam er weer meer ontbijt op tafel. Iedereen had zijn tas al beneden gezet, omdat er een hele kleine lift was en anders zou het erg lang duren. Leonie had haar tas ook al beneden gezet, maar die van Jantien lag nog boven. Na het ontbijt gingen we naar de kamer om nog even onze tanden te poetsen en de laatste tas te pakken. We zijn gewoon weer met de trap naar beneden gegaan en waren als een van de eerste beneden. Alle tassen stonden in de lobby en de bus stond bij de straat te wachten. Om tijd te sparen zijn we begonnen met de tassen voor de bus te zetten. Sommigen hielpen mee en anderen keken ons alleen een beetje vreemd aan. Als er iemand kwam van wie de tas was, wees hij/zij die aan en dan tilde Rashid (bijrijder) hem in de bus. Vlak voor we vertrokken stond de fotograaf die gisteren ineens met onze groep mee liep met zijn foto’s bij de bus. Hij heeft nog snel even goede zaken gedaan, want er werden veel foto’s gekocht.
De eerste stop was bij Ifrane, een Marokkaanse wintersportplaats. We zijn er alleen doorheen gereden en even gestopt om een foto te nemen van een groot stenen beeld van een leeuw. Niet heel erg bijzonder, maar als we er toch zijn. Daarnaast konden we weer even een stukje lopen.
dag 4bEen half uurtje later stopten we voor een kopje koffie (of iets anders) in Azrou. De meesten gingen direct naar het restaurant, maar Leonie wilde even rondlopen. Het zag er best leuk uit, maar we hadden niet echt een doel. We keken een beetje in de etalages en naar de mensen die rondliepen. Toen we bij een souvenirwinkel stonden kwam er direct een man aangelopen. We zeiden dat we geen interesse hadden, maar hij zei dat hij achter nog een winkel had. We liepen mee, maar waren wel op onze hoede. Hij opende een deur en ging naar binnen. We zagen niet wat daar was, dus we bleven buiten staan. Toen het licht binnen aan ging zagen we inderdaad een souvenirwinkel en gingen naar binnen. Er was niets bijzonders, dus waren we snel weer weg. De rest van de reis ging voorspoedig.
dag 4cToen we in Marrakech aankwamen zijn we ingecheckt en was het alweer etenstijd. ’s Avonds hebben we nog een rondje over hét plein van Marrakech gelopen. Er is van alles te doen, maar je moet wel goed uitkijken voor zakkenrollers. Als je ergens iets te lang staat te kijken komen er al mannen op je af die iets van je willen, namelijk geld. Hoe ze het vragen verschilt. Sommigen willen dat je mee doet aan hun activiteit anderen willen geld omdat je een fototoestel in je hand hebt en vast foto’s van ze gemaakt hebt. Ze vonden het leuk om gezien te hebben, maar dit is het toch niet helemaal voor ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *