zaterdag 7 augustus – Amritsar

Ik word om 7.45 gebeld met de vraag wat ik voor ontbijt wil. Er is geen ontbijtzaal dus krijg je het op je kamer. Ik stel het even uit, ik ga toch niet weg. Vijf minuten later word ik weer gebeld, mijn chauffeur is gearriveerd. Ik kleed me snel aan en ga naar beneden. Ik vertel de chauffeur dat gisteren alles geannuleerd is. Hij belt zijn baas en die bevestigt het, alleen vreemd dat die chauffeur van niets weet.
Ik bestel nu toch maar mijn ontbijt, toast met jam. Ik ben nu toch wakker. De man achter de receptie herhaalt xe2x80x9cbutter toastxe2x80x9d. Ik dacht xe2x80x9czo heet dat hierxe2x80x9d, dus zeg ik ja. Ik kreeg 4 toast en een dikke laag vieze boter en geen jam. Laat maar, ik ga wel ontbijten waar ik gisteren gegeten heb.
Het ontbijt ziet er goed uit, alleen het roerei is een omelet geworden en de thee in Indiase thee met een sloot melk, die stuur ik terug. Ze doen alleen zolang over het serveren van mijn thee, dat black tea ook echt zwart is, zelfs met veel suiker niet te drinken.
Amritsar - apart zebrapad Mijn volgende missie is internet vinden. Dat schijnt in het grand hotel te zijn, maar pas na drie keer de straat te zijn door gelopen vind ik het. Ik chat wat over mijn opties met Leonie en besluit naar dit hotel te verhuizen. Dan heb ik tenminste internet bij de hand. Ik pak mijn spullen in, hijs mijn tas op mijn rug en loop in vijf minuten naar mijn nieuwe hotel. ik koop een dagkaart voor het internet en ga naar mijn kamer. Ik val in slaap en 12.30 word ik weer wakker. Ik probeer het internet, maar het werkt niet. De receptie krijgt 'm ook niet aan de praat en al snel blijkt de hele staat internetloos te zijn. Over de sms krijg ik door dat Reislust voor 60 euro mijn vlucht verzet heeft. ik moet zelf nog wel bij Jet Airways langs om te betalen en mijn nieuwe ticket op te halen. Amritsar 2Ik besluit vanavond naar Delhi terug te vliegen. Het hotel regelt het ticket al het het wel moeilijk, omdat het internet eruit ligt. Zonder internet werkt er weinig meer. Er schijnt iemand een stuk verderop een ticket geregeld te hebben. Nu nog een hotel in Delhi. Ik het hotel wat is uitgezocht door het thuisfront, maar dat neemt niet op. Ik bel een hotel in de Tibetaanse wijk, aanbevolen door een gezin uit Vlaardingen tijdens de lunch, en daar is nog een kamer vrij, met airco.
Om 17.40 ga ik op weg. Inchecken gaat goed, maar na de security blijkt er vertraging te zijn, uiteindelijk bijna twee uur. Er is een kraampje waar ik ananassap en Ferrero Rocher (420 INR / ruim 8 euro) koop. Ik neem er vier en dat is mijn avondmaaltijd, ik heb geen honger.
Het vliegtuig is weer erg leeg, maar ik heb wel twee vrouwen en een baby naast me. Ze vragen aan de stewardess of ik ergens anders mag zitten, dat is namelijk rustiger voor mij. Dat is waar, maar ik denk dat ze graag die plek extra wilden en verhuizen te veel werk was.
Misschien omdat we zo laat zijn, maar we landen op het internationale vliegveld. We mogen via de xe2x80x9ccabinepersoneel routexe2x80x9d. Alleen moeten we onze instapkaart laten zien. Weer komt mijn bagage als eerste van de band. Ik ga er nog bijna aan wennen. Buiten zie ik na enig zoekwerk xe2x80x9cJancienxe2x80x9d op een bordje, dat zal ik wel zijn. Na een rit van een uur komen we aan bij het hotel. De straten zijn uitgestorven. We kloppen aan en iemand haalt de deur van het slot. Om 0.45 ben ik eindelijk op mijn kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *