woensdag 4 augustus – naar Delhi

Vandaag mocht ik voor het eerst deze vakantie uitslapen. Ik had mijn wekker gezet om 8.30 zodat ik op tijd voor het ontbijt zou zijn, namelijk voor tienen. Toen ik de ontbijtzaal in liep zag ik geen bekenden. Er zaten wel enorm veel Indixc3xabrs. Meer dan de helft keek op toen ik naar een plek aan het zoeken was. Ze hadden weer een uitgebreid ontbijt, alleen al die dingen hoef ik niet, Ik ben niet zo'n liefhebber van gebakken bonen of gevulde tomaten op de nuchtere maag. De omeletten en wentelteefjes waren op. Toen ze er weer waren zette een ober het ongevraagd op mijn tafel. De omelet heb ik aan een Nederlands stel gegeven en de wentelteefjes heb ik met suiker zelf opgegeten.
We zouden om 13.00 richting het vliegveld vertrekken en verder waren er geen plannen. Ik heb mijn tas ingepakt en heb de rest van de tijd op mijn bed gelegen. Ik was van plan nog wat te gaan eten in het winkelcentrum, maar ik voelde me gewoon niet goed. De berichten over Srinagar en Kashmir op tv en in de krant zijn ook erg tegenstrijdig. Intussen is het in Nederland ook bekend en mijn familie vind Srinagar niet zo'n goed idee meer.
Om 13.00 vertrekken we richting het vliegveld en dat gaat allemaal erg soepel. Ik vind alleen dat we wat aan de late kant zijn, maar uiteindelijk heeft ons toestel een uur vertraging en hebben we alle tijd. Het vliegveld is nog van voor het computertijdperk, in ieder geval zo ziet het erg uit. Er loopt een man met ons mij, maar ik weet niet of dat nou de chauffeur, bijrijder of iemand van Hi Tours was. we rennen in ieder geval achter die man aan en hij zorgt ervoor dat alles snel wordt ingecheckt en zet ons in de rij voor de controle. Zoals overal mag je hier ook geen water meenemen het vliegtuig in, maar wel naar de wachtruimte, je bent alleen de dop van de fles kwijt. Ik hang een beetje op een stoel en wacht geduldig af. Op den duur vinden Andrxc3xa9 en Josxc3xa9 het tijd om ook naar de deur te lopen en ik hobbel erachteraan. We lopen naar het vliegtuig en vlak voor de trap dringt er een man voor. De steward zag dit en pakt heel omslachtig eerst mijn instapkaart voordat de voordringer naar binnen mag. Ik ga zitten en laat het over me heen komen. Ik eet het eten ook niet op en na een klein uurtje landen we weer.
We worden opgewacht door dezelfde man als de eerste keer dat we in Delhi aankwamen. We gaan nu naar een ander hotel dan de eerste nacht. Op de kamer blijk ik internet te hebben dus heb ik met het thuisfront gechat. Zij schijnen al gekeken te hebben naar vliegtickets van Leh naar Delhi. Ik zou dan alleen de laatste twee dagen van mijn toer missen, maar in ieder geval niet naar Srinagar gaan. Ze zullen proberen een ticket te boeken, terwijl ik ga eten. Ik ga weer met Andrxc3xa9 en Josxc3xa9 eten en we lopen naar een dichtstbijzijnd winkelcentrum. Hier zouden wat restaurants zijn. We lopen er een binnen, maar het ziet er meer uit als koffiecorner dan een restaurant. We gaan weer weg en komen een Pizza hut tegen. Aangezien we niets anders zien, gaan we hier maar naar binnen. Ondertussen voel ik me een stuk beter en heb ik ook weer een beetje honger. Ik neem een tomatensoep vooraf en een hele kleine magaritha pizza. Het smaakt goed en ik voel me weer iets beter.
Terug in het hotel blijkt dat het thuisfront met moeite een vliegticket heeft kunnen boeken. Gisteren waren er nog genoeg tickets en vandaag bijna niets meer. Economy class was al uitverkocht, dus is het nu Optimal class, wat dat ook moge zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *