donderdag 29 juli xe2x80″ (naar) Jaipur

Hoewel het een korte rit was vertrokken we al om 8.00. Josxc3xa9 bleek best wel ziek te zijn en wilde alleen maar naar het hotel en dan een dokter. De rit ging ook erg snel. Niemand had zin in koffiepauze. We hebben alleen even een toilet en tankpauze gehad. We reden nu ook op een echte snelweg, 6-baans, dus het ging allemaal erg snel.
Jaipur 2 In het hotel lag een gouden gids en daar stond een McDonalds in, alleen geen adres. Ik heb aan de receptie gevraagd hoe ik moest lopen en ben toen op pad gegaan. Jaipur is echt een grote stad met bijpassend verkeer, het is een chaos. Alles loopt/rijdt op dezelfde baan, riksja's, tuktuk's, handkarren, bussen, brommer, kortom alles. Na een kwartier lopen en allerlei verkopers en riksjabestuurders van me af geweerd te hebben zag ik de Mac. Ik was direct een bezienswaardigheid voor de mensen binnen, maar later ook voor buiten. Ik was bij het raam gaan zitten om de stad zo een beetje te bekijken, maar het werd andersom. Aan alle kanten werd mijn aandacht opgexc3xabist door de mensen buiten. Ze probeerden me nog steeds een riksja aan te smeren. Exc3xa9n jongen stond zelfs helemaal tegen de ruit aan gedrukt om mijn aandacht te krijgen, erg irritant.
Jaipur 3 Volgens de receptie zouden iets verderop boekenwinkels zitten die misschien een Bijbel en/of wiskundeboek in het Hindi verkochten. De eerste zei zo snel overal nee op, dat ik me afvraag of hij wel Engels kon. De tweede was erg behulpzaam. Hij had xc3xa9xc3xa9n wiskundeboek, het standaardwerk. Hij had ook 2 kinderbijbelboeken, maar geen hele bijbel. Hij zou het navragen en morgen moest ik hem bellen.
Op de weg terug heb ik wat water en mangosap gekocht. Ze verkochten daar ook verse shakes en het fruit stond er uitgestald. Ik heb toen gevraagd of ik de ananas kon kopen zonder shake en dat kon wel.
In de kamer heb ik de ananas klaar gemaakt en een kwart bij Josxc3xa9 gebracht waar het gelukkig weer beter meegaat. De rest van de dag was ik op mijn kamer, filmpje kijken, verslag typen en slapen. 's Avonds heb ik in het hotel gegeten, alleen tomatensoep. Ik had gewoon geen honger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *