woensdag 28 juli xe2x80″ (naar) Pushkar

Pushkar 2 Om 9.00 gingen we op weg naar Pushkar. Tijdens de rit kwamen we een crematie tegen, gewoon langs de weg, heel vreemd. Om twaalf uur stopte we en het was heel onduidelijk of het nu een koffiepauze of lunchpauze was. We hebben er een lunchpauze van gemaakt, maar toen we om 13.00 weer stopten bleek het toch een koffiepauze geweest te zijn. Het is de hele rit droog geweest, maar een uur voor we er waren begon het weer te regenen. Gelukkig was het min of meer droog toen uitstapten. Om 15.45 kwamen we aan in Pushkar en stapte de gids in. Pushkar 4Pushkar is een heilig stad en de enige stad waar Brahma wordt vereerd. Er staat  dan ook de Brahmatempel. Deze is erg belangrijk en er komen veel pelgrims. Wij vonden hem met z'n allen erg tegenvallen. Hij is veel minder bewerkt dan andere tempels die we gezien hebben en wat er bewerkt is is van mindere kwaliteit. Hij is wel geschilderd, maar dat komt alles niet ten goede, het maakt alles juist ontzettend kitsch. Hierna gingen we naar het meer. Hoewel in de beschrijving staat dat een of andere ceremonie inclusief is, wilde de gids hem maar voor 150 INR pp verkopen. Toen we bij het meer aankwamen voelden niets authentiek. De golfplaten boven de trappen hielpen natuurlijk ook niet mee. Pushkar 3Voordat we naar Pushkar gingen waren we al vaak gewaarschuwd dat ze uitermate reactief zijn om je op te lichten. De gids had ons hier ook voor gewaarschuwd, maar we hadden nu het idee dat hij er zelf aan mee deed. We hebben nog wat rondgelopen, maar het viel zwaar tegen. In mijn reisboek staat dat het vanwege de nauwe straatjes een stuk rustiger is met verkeer en dat je geen last hebt van die eeuwige toeters. Nou er rijden zoveel brommers rond, ik heb de rust niet gevonden. Het is zelfs een nadeel dat de straten niet zo breed zijn, want nu rijden ze alleen maar sneller over je tenen.
Pushkar 1 Terug naar de bus vond de gids het leuk om ons langs de openbare toiletten te leiden, wij blij. Het zijn open urinoirs die je al van een afstand ruikt. Vlak voor de wc's deed een klein meisje haar behoefte, dat vervolgens dienst deed als lunch voor een straathond, gatver.
Het hotel was weer een resort met huisjes en een zwembad. Ze hadden satelliet tv met vele Engelstalige zenders. Ik ben alleen met het eten (goede lasagne) naar buiten gegaan en verder vond ik het best.  

xefxbbxbf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *